Kuopio järjestää juhlat sadan vuoden päästä – kutsukortit lähetetään vieraille jo nyt

Kuopion kaupunginhallitus on päättänyt järjestää arvokkaan juhlan Suomen 200-vuotispäivänä sadan vuoden päästä.

Vuonna 2117 järjestettävässä juhlassa avataan aikakapseli vuodelta 2017. Kutsukortin juhliin saa jokainen, joka on osallistunut kapselin lähettämiseen. Kaupunginhallituksen pöytäkirjassa muistutetaan, että kutsu kannattaa säilyttää suvussa huolella.

Aikakapseli suljetaan tämän vuoden joulukuussa. Sinne laitetaan tämän ajan esineitä, tavaroita sekä paljon kirjallista materiaalia. Koululaisille järjestetään syksyllä oma piirustus- ja kirjoituskilpailu, jonka parhaat työt säilötään kapseliin.

Lisäksi kuka tahansa voi vuokrata aikakapselista säilytystilaa ja jättää oman kirjeen, valokuvamuiston tai esineen aikakapselin kuljetettavaksi vuosisadan päähän. Henkilökohtaisen säilytystilan haluamalleen muistolle voi varata aineistosta riippuen vuosimaksulla, joka on vähintään euron.

Kampanjan nettisivuilla on kaikille avoin kirjoituskilpailu annetuista teemoista. Osa näistä kirjoituksista pääsee mukaan kapseliin arvonnan perusteella.

Aikakapselin sisällöstä ei tehdä erillistä luetteloa, jolloin sen sisältö jää yllätykseksi sen avaajille sadan vuoden kuluttua.

Kapseli tulee jäämään nähtäville kauppakeskus Apajan aulaan ja sen yhteyteen asennetaan kello, joka näyttää paljonko kulloinkin on aikaa jäljellä kapselin avaamiseen.

Kapseli suljetaan heti itsenäisyyspäiväjuhlien jälkeen 8.12.2017. 

Kuopion aikakapselihankkeen organisoi Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.

Kuopion aikakapselin esikuvana on toiminut Oklahomassa Yhdysvalloissa vuonna 1913 kirkon lattian alle suljettu aikakapseli. Aikakapseli avattiin suuren huomion siivittämänä tasan 100 vuoden kuluttua sulkemisesta vuonna 2013.

Täydennetty 18.7.2017 kello 21: Lisätty tarkempaa tietoa aikakapselin sisällöstä.

Kuopiossa repäistään: Apajaan rakennetaan aikakapseli