Kuopion Vesi perustaa uusia vedenjakelupisteitä Kuopioon – katso vesipisteet kartalta

Kuopion Vesi on perustamassa uusia vedenjakelupisteitä Kuopioon. Aamupäivän aikana vedenjakelupiste avattiin Puijonlaaksossa. Vesipiste on Puijonlaakson ostoskeskuksen pysäköintialueella (Savonian puolella).

Myös Niuvan alueelle harkitaan vesipistettä siellä ilmaantuneiden ongelmien vuoksi ja mahdollisesti myös Etelä-Kuopioon.

Kuopion Veden mukaan tilanne elää koko päivän ja joitain vesipisteitä saatetaan poistaa käytöstä. Esimerkiksi Alavan kirkon vieressä sijaitsevaa pistettä harkitaan siirrettäväksi muualle. Myös valtuustovirastotalolta on otettu vesipiste pois käytöstä.

Kuopion Vesi varautuu ongelmien jatkumiseen varaamalla tavallista enemmän henkilöstöä töihin myös viikonlopuksi.

– Eilen työntekijät tekivät pitkää päivää myöhään iltaan asti ja tänään jatkettiin. Lauantaiksi vaihdetaan jo uusi miehitys. Yleensä viikonloppuisin on vain päivystäjät töissä, sanoo verkostopäällikkö Kari Kuosmanen.

Väliaikaiset vedenjakelupaikat on järjestetty tällä hetkellä seuraaviin paikkoihin:
- Kuopion Tori
- Gustav Raninin muistomerkin läheisyydessä (Kirkkokadun ja Varastokadun kulma), Väinölänniemen suuntaan johtavan puistoväylän varrella, jakelupaikka on merkitty maininnalla ”vedenjakelupiste”, opastusta paikalle täydennetään
- Alavan kirkon Valkeisenlammen puolella olevalle pysäköintialueelle (Keihäskatu 5 B)

Kuopion vesikriisi: Ihmiset ostavat hurjasti pullovettä

Ohjeet kuopiolaisille: Näin toimit vesiongelman kanssa

Kuopion Vesi: Vesikriisi uhkaa levitä perjantaina eteläiseen Kuopioon

Kuopion hammashoidon aikoja peruttu perjantailta – vettä ei tule enää lainkaan hanoista