Kuopioon rantautuu uusi ruokakulttuuritapahtuma

Kuopioon rantautuu toukokuussa uusi kaksipäiväinen ruokakulttuuritapahtuma. Eurooppa lautasella -ruokafestivaali käynnistyy Eurooppa-päivänä tiistaina 9. toukokuuta.

Festivaalin tuottajana toimiva Tarja Anunti Taustamarkkinat Oy:stä kertoo, että kaikki kuopiolaiset ravintolat ovat tervetulleita mukaan tapahtuman yhteistyökumppaneiksi omilla Eurooppa-aiheisilla menuillaan.

Ravintoloita kannustetaan luomaan festivaalipäiville arjesta poikkeavaa tunnelmaa, joka houkuttelee ihmisiä kohtaamaan ja seurustelemaan ruokailuhetken ääressä.

– Myös katukuvassa ravintoloiden ulkopuolella tapahtuu, ja siitä tiedotamme myöhemmin, Anunti kertoo.

Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuuluu ruokailun ohella ohjelmaravintola Maximissa järjestettävä yleisötapahtuma, jossa on mukana stand-up koomikko Ali Jahangiri. Ruokateeman ympärillä kuullaan myös asiantuntijoiden puheenvuoroja.

Päivä jatkuu nuorille suunnatulla meet-and-greet -tapahtumalla, jossa on mahdollisuus tavata Suomen tunnetuimpia tubettajia ja päästä kovassa nosteessa olevan Jonas And I -bändin keikalle. Eurooppa-päivä päättyy yhteislauluillalla kaupungintalolla ja yhteistyöravintoloiden omilla iltaohjelmilla ja -menuilla.

Eurooppa-päivän valtakunnallista päätapahtumaa tukevat Pohjois-Savon liitto, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, Eurooppalainen Suomi ry ja ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus.