Lucia-neidon rauhan kynttilälle on käyttöä

Lucia-neidon kynttilän liekki lepattaa Meri Kettusen käsissä, kun hän laulaa muiden neitojen mukana päivän laulua. Meri Kettunen on äänestetty Iisalmen Juhani Ahon koulun 9.-luokkalaisten joukosta vuoden 2016 Lucia-neidoksi. Vaatimuksina oli olla valoisa, elämänmyönteinen ja toiset huomioon ottava.

Juuri tuollaisena hänet koulussa tunnetaan.

– Kyllä haluan olla sellainen, joka kuuntelee toisia ja auttaa, jos jollakulla on avun tarvetta. Semmoinen perusystävällinen ihminen, Meri Kettunen sanoo.

Koulukiusaaminen ei hänelle itselleen ole tuttua, eikä ilmiö muutenkaan läheltä koettua.

– Toivoisi tietysti, että heti jos sellaista eteen tulee, kenelle tahansa, siihen puututtaisiin nopeasti.

 

Lucia-neidoksi valinta ja esiintyminen ovat mieluisia asioita. Lucian päivän sanomaa Meri Kettunen on miettinyt muutenkin. Jos on tärkeää olla lähellä olevilleen ystävällinen, osoittaa myötätuntoa ja rakkautta, sille kaikelle olisi käyttöä mitä suurimmassa määrin nyt yleisemminkin.

– Olen sotauutisia kyllä seurannut. Rauhan asiaa todella tarvittaisiin. Lucia oli rohkea ja määrätietoinen valon tuoja, sellaisella on nyt paljon merkitystä, 15-vuotias koululainen sanoo.

Joulun aika on sellainen. Rauhan ja rakkauden kaunis juhla.

– Tykkään paljon joulusta. On hyvä olla silloin perheen kanssa yhdessä, musiikkia paljon harrastava Meri Kettunen kertoo.

 

Juhani Ahon koulun Lucia-tapahtumassa nuoret kävivät laulamassa ja soittamassa Iisalmen kulttuurikeskuksessa, terveyskeskuksen vuodeosastolla ja Pyhän Ristin kirkossa.

 Iisalmen seurakunnan joulutervehdyksen toivat Tiernapojat. Iisalmen kaupunki, Juhani Ahon koulu ja Iisalmen seurakunta järjestivät tapahtuman jo viidettä vuotta peräkkäin. Juhani Ahon koulun 9.-luokkalaisista valittava Lucia-neito on koululaisille jo traditio.

Lucia-mummo onnittelijoiden keskellä: "Vähän on kyllä ihmeellinen olo"