Nämä ovat vegaanin viisi suosikkilounaspaikkaa Kuopiossa

Äkkiseltään voisi luulla, että vegaanin on vaikea löytää purtavaa lihapainotteisesti ruokaa tarjoavista lounasravintoloista. Vegaani on henkilö, joka ei nauti mitään eläinperäisiä tuotteita, kuten munia, maitotuotteita, kalaa ja lihaa. Suomessa vegaaneja arvioidaan olevan vain muutamia prosentteja.

Vuoden alusta vegaaniksi ryhtynyt Pohjois-Savon liiton tiedottaja Jari Sihvonen kokee käsityksen olevan omien kokemustensa perusteella virheellinen. Yhtä väärä on se käsitys, että vegaanien ruokailut olisivat tylsiä, mauttomia tai herkuttomia.

– Jopa Raxissa on nykyään hyvin vegaanivaihtoehtoja, Sihvonen kertoo.

Tiedottajana työskentelevä mies käy ravintolassa työpaikkalounaalla kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Muina päivinä hän käy hakemassa lähimarketista vegaanista valmisruokaa, kuten härkäpapupyöryköitä guacamolekastikkeella, falafelia, thai currykaalin tai vegaanisen makaronilaatikon.

Savon Sanomien pyynnöstä Sihvonen listasi omat suosikkilounaspaikkansa.

– Nämä eivät ole sitten missään tärkeysjärjestyksessä, mies painottaa.

1. Panza

– Täällä on aina todella hyvät ruoat vegaanille.

2. Intro

– Introssa näkyy nettisivuilla olevan ruokalistan perusteella olevan täysin vegaaninen lounasvaihtoehto noin 2–3 kertaa viikossa. Silloin suuntaan sinne mielelläni.

3. FitWok

Haapaniemenkadulla sijaitsevan, suhteellisen uuden ravintolatulokkaan valikoimista vegaaniannoksen valinta on helppoa.

4. Isä Camillo

– Jos tarjolla oleva kasvisversio ei ole valmiiksi vegaaninen, niin usein sellainen on järjestettävissä. Isä Camillosta saa usein todella herkullista, marinoitua tempeh'iä. Olen vienyt muitakin tuttujani sitä varta vasten sitä syömään.

5. Subway

– Siellä nautin patongin vegepihvillä, joka ei tosin ole sataprosenttisesti vegaaniannos. Mutta en ole aina niin ehdoton ja tarkka.