Nyt puhuu Iisalmen päiväkodin työmaamestari: Kaikki tehtiin niin kuin pitikin

Iisalmelaisen päiväkoti Simpukan rakennustöitä johtanut Juha Häkkinen kritisoi sosiaalisessa mediassa liikkuvia huhuja, joiden mukaan työmaalla olisi syyllistytty rakennusaikaisiin virheisiin. Vastaavana rakennusmestarina toimineen Häkkisen mukaan kaikki tehtiin hyvien rakennustapojen mukaisesti.

Savon Sanomat uutisoi viime viikolla, että päiväkodista löytyi kosteusvaurio. Iisalmen kaupunki selvittää parhaillaan, mistä vaurio johtuu ja onko vaurioita lisää.

– Ei kannata arvailla mitään, ennen kuin asia on tutkittu. Ei edes "kaikkitietävässä" somessa, Häkkinen sanoo.

Facebookin paikallisessa keskusteluryhmässä on tapauksen tultua ilmi ihmetelty muun muassa rakennusaikana sateessa seisoneita rakennustarvikkeita. Häkkisen mielestä asiaa paisutellaan.

– Sääsuojausta ei ollut, mutta ei ole mitään merkitystä, jos tuulensuojalevy on jonkin aikaa näkyvissä ja suora sade ei siihen käy. Rakennus on puurunkoinen, ja rungoista otettiin asianmukaiset kosteusmittaukset. Samoin lattioista, Häkkinen puolustautuu.

Vuonna 2014 valmistuneen päiväkoti Simpukan rakentamisesta vastasi oululainen Lapti Oy. Häkkinen ei enää nykyään ole sen palveluksessa.

– Ilman muuta minua kiinnostaa seurata, mistä vauriossa on kysymys. Asia on ikävä ja tutkimisen arvoinen, mies sanoo.

Lue Lapti Oy:n edustajan kommentit perjantain Savon Sanomista.