Sodissa kaatuneiden omaiset kokoontuvat viikonloppuna Kuopiossa

Kuopiossa järjestetään tulevana viikonloppuna suuri tapahtuma, joka kokoaa yhteen Suomen sotien sankarivainajien omaisia, kuten sotaleskiä ja sotaorpoja. Iso osa omaisista on sotaorpoja.

Kaatuneitten Omaisten Liiton valtakunnalliset Hengelliset ja Kulttuuripäivät järjestetään Musiikkikeskuksella 16.-17. syyskuuta. Tapahtumaan on ilmoittautunut runsaat 500 juhlavierasta ympäri Suomen. Tapahtumalla on pitkät perinteet, sillä sitä on järjestetty jo vuodesta 1957 lähtien.

Tänä vuonna tapahtumalla on erityinen merkitys, sillä se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Liitto haluaa nostaa esille jäsenistönsä antaman suuren uhrauksen itsenäisen isänmaamme hyväksi.

– Itsenäisyyden ja vapauden säilyttäminen on maksanut meille omakohtaisesti äärimmäisen kalliin hinnan. Yhteisillä päivillä voimme jakaa kokemuksiamme ja kertoa niistä voimanlähteistä, joiden avulla olemme selvinneet, sanoo liiton puheenjohtaja Hannu Niskanen.

Vuonna 1945 perustettu Kaanuneitten Omaisten Liitto ry on valtakunnallinen keskusjärjestö, johon kuuluu noin 11 000 henkilöjäsentä.