Yle: Kuopiolainen taloyhtiö keksi harvinaisen keinon putkiremontin rahoittamiseksi

Kuopion Niiralassa sijaitsevan 1950-luvulla rakennetun talon osakkaat keksivät omaperäisen keinon rahoittaa taloyhtiöön tulevan putkiremontin. Rahoitusongelma ratkaistiin purattamalla koko talo ja myymällä rakennusoikeus eniten tarjoavalle. Asiasta kertoi Yle.

Asunto-osakeyhtiön linjasaneeraus olisi tullut liian kalliiksi asuntojen arvoon nähden, joten osakkaat päättivät myydä osakekantansa rakennusyhtiölle. Vanhan puurunkoisen talon tilalle rakennetaan uusi ja isompi, betonirunkoinen rakennus.

- Kustannukset olisivat nousseet niin koviksi verrattuna asunnon arvoon, että osakkaat päättivät yksimielisesti, ettei kiinteistöön kannata lähteä enää investoimaan, taloyhtiön osakas Pasi Pitkänen perustelee Ylelle.

Suomen Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen kertoo Ylen haastattelussa kuopiolaisyhtiön ratkaisun olevan erittäin harvinainen. Hänen mukaan ratkaisu on tuttu omakoti- ja vuokratalopuolella.

Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero ei muista kuulleensa vastaanlaisesta ratkaisusta. Hän ei pidä mahdottomana, että ilmiö olisi yleistymässä.