Cafe Freda lopettaa Aapelissa - syksyllä avataan Hygge Bro

Kauppakeskus Aapelissa Kuopion keskustassa toiminut Cafe Freda lopettaa toimintansa. Vuodesta 2004 lähtien toiminut kahvila kuuluu Culinaria Group Finland Oy:lle, joka lopetti jo aikaisemmin Kauppakeskus Minnassa toimineen kahvilansa Cafe Valkean helmikuussa.

Lopettamisten taustalla on syksyllä avattava uusi ravintola Hygge Bro, joka avataan Aapelin toiseen kerrokseen entisiin vaatekauppa Henrin tiloihin. Sana Hygge on tanskaa ja vaikka sille on vaikea löytää suoraa suomennusta. Parhaiten sitä kuvaavat sanat ovat kotoisuus, hyvä elämä, onnellisuus ja elämästä nauttiminen. Bro taas kuvaa veljeä tai kaveria.

– Tässä on kyse täysin uudesta aloituksesta. Ostin Fredan liiketoiminnan 9 vuotta sitten ja nyt on aika tehdä uutta. Nykyisissä tiloissa toiminnan laajentaminen ja muuttaminen olisi ollut erittäin haastavaa rajallisten aukioloaikojen ja pienten tilojen vuoksi. Uusi miltei neljä kertaa isompi tila antaa meillä mahdollisuuksia laajentaa ja muokata toimintaamme ihan mihin suuntaan tahansa, yrittäjä Antti Kärki kertoo tiedotteessa.

Ravintolaan tulee toinen sisäänkäynti Kauppakadun puolelta, joka mahdollistaa aukioloaikojen laajentamisen. Entisten tilojen paikalle rakennetaan lasten leikkipaikka.

Cafe Freda lopettaa toimintansa kesäkuun loppuun mennessä. Uuden paikan remontti aloitetaan jo kesäkuussa ja avajaisia vietetään syksyllä.