Hydroline kehitti ensimmäisenä maailmassa: 2 miljoonalla syntyi LEO

Siilinjärveläinen hydrauliikkasylintereihin erikoistunut Hydroline on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa hydraulisylintereiden ennakoivan kunnonvalvontaratkaisun LEOn. Sen avulla voidaan varmistaa työkoneiden ja -laitteiden häiriötön toiminta.

– Takana on kahden vuoden tuotekehitysjakso ja investoimme Leon kehittämiseen kaksi miljoonaa euroa. Markkinoilla ei ollut tarjolla vastaavaa ennakoivan kunnonvalvonnan ratkaisua sylintereiden elinkaaren seurantaan, Hydrolinen teknologiajohtaja Manu Leinonen kertoo tiedotteessa.

Kunnonvalvontaratkaisun avulla saadaan tietoa muun muassa siitä, monenko tunnin päässä on odotettavissa vaurio. Lisäksi se näyttää muun muassa sen, miltä kohdalta sylinteri on vaurioitunut, jonka myötä vikaantuminen voidaan paikallistaa nopeasti.

Ennakoiva kunnonvalvonta toimii siten, että Leo kerää sensorien kautta tiedot koneen tai koneiden yhdestä tai useammasta sylinteristä, jonka jälkeen tieto siirtyy 4G-modeemin kautta pilvipalveluun ja Bluetoothin kautta mobiilisovellukseen.

Hydraulisylintereitä käytetään yleensä liikkuvassa kalustossa kuten työkoneissa, joissa diesel- tai sähkömoottori pyörittää hydraulipumppua. Pumpun tuottama öljynvirtaus ohjataan venttiilien kautta sylintereihin, jotka liikuttavat nosturia, kauhaa tai muita mahdollisia laitteita.

Tutkimusten mukaan yksittäisen kaivoskoneen odottamaton tuotantokatkos voi maksaa tuotantolaitokselle laitteesta riippuen keskimäärin jopa 50 000 euroa tunnissa ja saattaa aiheuttaa jopa laitoksen alasajon.

Juttua muokattu kello 15:

Muutettu toisen ja kolmannen kappaleen kulunvalonta kunnonvalvonnaksi.