Myymälät eivät menneet kaupaksi: Kesko on sulkenut Varpaisjärven ja Suonenjoen Siwat

Kesko on sulkenut Varpaisjärven ja Suonenjoen Siwat huhtikuun aikana. Kilpailu- ja kuluttajavirasto velvoitti vuosi sitten Keskon myymään 60 Suomen Lähikaupan myymälää kilpailijoilleen. Se oli myös ehtona Keskon ja Suomen Lähikaupan yrityskaupan hyväksymiselle. Myynnille asetettu määräaika päättyi 11. huhtikuuta.

Kesko sai myytyä vain kymmenen kauppaa, joista kahdeksan myytiin M-ketjuun kuuluville tai siihen liittyville kauppiaille. Myyntivelvoitteen rauettua Kesko muuttaa yhdeksän Siwaa ja Valintataloa K-Marketeiksi.

Lopuissa myymälöissä toiminta loppuu huhtikuun loppuun mennessä. Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätöksen mukaan, joillekin myymälöille on todennäköisesti vaikea löytää soveltuvia tai kiinnostuneita ostajia. Toimintansa lopettavissa Siwoissa ja Valintataloissa on aiemmin tänä vuonna käyty yhteistoimintaneuvottelut.

Pohjois-Savossa Varpaisjärven Siwa suljettiin tiistaina ja Suonenjoen Siwa torstaina.

–  Valitettavasti Suomen Lähikaupalta tulleessa verkostossa on mukana kauppoja, joissa emme ole löytäneet keinoa jatkaa liiketoimintaa kannattavasti. Osa kohteista on toiminut niin pienellä markkina-alueella ja toiminta on ollut niin heikosti kannattavaa tai tappiollista, että myöskään kilpailijamme eivät ole olleet kiinnostuneita kyseisistä kaupoista, Keskon varatoimitusjohtaja ja päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala sanoo tiedotteessa.

Kesko sulkee 42:n Siwan ja Valintatalon ovet