Paras palveluyritys: Punnitse & Säästä vei voiton - Enigma Xperience sai kunniamaininnan

Kuopion alueen parhaaksi palveluyritykseksi on valittu Kuopiossa Matuksen kauppakeskuksessa toimiva Punnitse & Säästä. Voittaja julkistettiin torstaina Ainutlaatuinen asiakaskokemus –palveluseminaarissa. Voittaja valittiin nyt neljättä kertaa Kuopion, Iisalmen ja Varkauden talousalueilta.

Kuopion alueen kauppakamarin palveluvaliokunnan valintaperusteissa todettiin, että voittaneen yrityksen kaikessa tekemisessä välittyy aitous ja henkilökohtaisuus. Ilmiantoja hyvästä palvelusta tuli myös maakunnan ulkopuolelta, Lappia myöten.

Punnitse & Säästä voitti myös yleisöäänestyksen huomattavalla äänimäärällä, menestyi loistavasti Mystery Shopping –testauksessa, hyödyntää aktiivisesti sosiaalisen median kanavia ja osoittaa, että palvelulla voi erottautua myös suuressa kauppakeskuksessa.

Kunniamaininnan palveluvaliokunta päätyi jakamaan varkautelaiselle Enigma Xperience –pakohuonepelille menestyksestä Mystery Shopping –osiossa.

Savolaisuuden esiintuominen oli palveluvaliokunnalle tärkeää tämän vuoden kilpailussa. Tavoitteena on, että savolaisesta palvelusta tulee maakunnan vetovoimainen tunnusmerkki. Savossa asuva, sinne muuttava tai siellä matkaileva tietää, että savolaisen palvelun laatuun voi luottaa.

- Savossa ei ole tapana teeskennellä, pönöttää tai hienostella. Parhaimmillaan savolainen palvelu on diplomaattista pelisilmää. Asiakas voi todellakin yllättyä, mutta tavalla, joka jättää hyvälle mielelle ja kehittää asiakasuskollisuutta, palveluvaliokunnan puheenjohtaja ja ISS:n Business Development Executive Markku Raatikainen kuvailee.

Palkittujen lisäksi finalisteiksi valittiin Hot Yoga-studio, K-market Vuorela, Nappi ja Nauha sekä ravintola Samruai. Valittuja äänestettiin Savon Sanomien sivuilla yli 6 000 kertaa. Finalisteille tehtiin Mystery Shopping -testaus.

Palveluvaliokunta järjesti kilpailun yhteistyössä Kuopion kaupungin, Savon Sanomien sekä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.