Pinomatic myy laitteita Kemijärven liimapuutehtaalle

Keitele Groupiin kuuluvan Lappi Timber Oy:n yhteyteen Kemijärvelle nousee Keitele Wood Products Oy:n uusi liimapuutehdas. Uuden tehtaan on määrä aloittaa tuotantonsa 15. kesäkuuta. Se tarjoaa noin 25 uutta työpaikkaa.

Toimitusjohtaja Ilkka Kylävainio Keitele Wood Products Oy:stä kertoo, että tehtaalla valmistetaan mittatarkkaa liimapuuta etupäässä Kaukoidän markkinoille. – Huippumodernin liimapalkkitehtaan tuotantokyky on 70 000 kuutiometriä vuodessa, hän sanoi maanantaina.

Pinomatic Oy toimittaa uuden liimapuutehtaan tuotantolinjojen mekanisointilaitteet ja automatisoinnin. Toimitus sisältää kaksi erillistä tuotantolinjaa; liimapuristinlinjan ja valmiin liimapalkin höyläyslinjan. Kyseessä on Keitele Wood Products Oy:n kolmas liimapalkkituotantolaitos.

– Toteutuksessa yhdistyy Keitele Groupin osaaminen mekaanisesta puunjalostuksesta ja Pinomaticin pitkä kokemus puuteollisuuden laitetoimituksista, Kylävainio arvioi.

Suomen suurimpiin puunjalostajiin kuuluva Keitele Group toimittaa sahatavaraa ja jalosteita 35 maahan, suurimpina alueina ovat EU-maat ja Japani. Tuotantolaitokset sijaitsevat Keiteleellä, Alajärvellä ja Kemijärvellä. Konserni työllistää noin 380 henkeä ja liikevaihto on yli 170 miljoonaa euroa.

Pinomatic Oy on viime vuosina vahvistanut entisestään asemiaan kotimaan markkinajohtajana. Tuotannosta neljännes menee vientiin, pääasiassa Baltian maihin, Keski-Eurooppaan ja Skandinaviaan.

Pinomatic valmistaa puunjalostusteollisuudelle tuotantolinjat ja -laitteet kokonaistoimituksina. Tuotteet valmistetaan alusta loppuun saakka Pinomaticin tehtaalla Kauhajoella. Yritys työllistää 40 henkeä ja tuotantotilaa on käytössä yli 6 000 neliötä.