Pohjois-Savon työllisyysviikko: Megatärskyille odotetaan jopa 10 000 kävijää

Pohjois-Savossa järjestetään ensi viikolla työllisyysviikko, jonka aikana erityisesti nuorten työllisyys nostetaan ykkösteemaksi.

– Viikko on aktiivinen jokaisessa kunnassa ja sen tavoitteina on edistää rekrytointeja, yrittäjyyttä sekä koulutukseen ja urasuunnitteluun ohjautumista, Nuoret Duuniin -hankkeen projektipäällikkö Panu Hiekkala toteaa.

Työllisyysviikkoon liittyvä Tee Työllisyysteko -kampanja on haastanut maakunnan ihmisiä ja organisaatioita miettimään uusia, luovia ja rohkeita ratkaisuja työllisyyden parantamiseksi. Eri toimijat ovat ilmoittaneet noin 80 eri puolilla maakuntaa järjestettävää konkreettista työllisyyttä edistävää tekoa tai tapahtumaa.

Viikon aikana eri puolilla maakuntaa liikkuu myös Pop Up -palveluauto, josta työnhakijat voivat kysyä työllisyyteen, yrittäjyyteen ja koulutukseen liittyviä asioita. Lisätietoa Työllisyysviikosta ja tähän mennessä ilmoitetuista kuntakohtaisista aktiviteeteista osoitteessa www.nuoretduuniin.fi/tyollisyysviikko.

Osana työllisyysviikkoa järjestetään Megatärskyt -kiertue. Se on Itä-Suomen suurin rekrytointi-, yrittäjyys-, koulutus- ja urasuunnittelumessu. Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa pidettäville messuille odotetaan jopa 10 000 kävijää. Mukaan on ilmoittautunut 217 näytteilleasettajaa, joista 140 on rekrytoivia yrityksiä. Messuilla on tarjolla tuhansia eri toimialojen työpaikkoja sekä tietoa yrittäjyydestä ja koulutuksesta.

Kiertue alkaa ensi viikon tiistaina 21. helmikuuta Kuopiosta, jossa messut pidetään Kuopio-hallissa klo 12-15 välisenä aikana. Keskiviikkona 22. päivänä helmikuuta kiertue on Iisalmen liikuntatalolla ja torstaina 23. helmikuuta Megatärskyt täyttävät Varkauden liikuntatalon.

Lisäksi kaikilla paikkakunnilla on monipuolinen maksuton cv –kokonaisuus ja yrittäjyysosastolla vetonaulana Youtubettaja Lauri Vuohensilta (Hydraulic Press Channel) työnäytöksineen. Kalpa Hockey ja IPK järjestävät kaikissa tapahtumissa toiminnallisuutta omilla pisteillään. Tapahtumakokonaisuuden juontaa Juha Jylhäsalmi.

Megatärskyt ovat maksuttomia, kaikille avoimia tapahtumia ja järjestetään Nuorisotakuun hengessä. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista lukuunottamatta niillä järjestettäviä nopean rekrytoinnin mahdollistavia Pikatärskyjä.

Niillä ennakkoon ilmoittautuneet työnhakijat tapaavat muutamia työnantajia ja pyrkivät vakuuttamaan heidät osaamisellaan muutamassa minuutissa. Työnhakijoiden ilmoittautumista Pikatärskyille on jatkettu su 19.2. saakka.

Työllisyysviikon ja Megatärsky-kiertueen taustalla on maakunnallinen Nuoret Duuniin 2017 yhdessä laajan yhteistyöverkostonsa kanssa, johon kuuluu mm. 18 pohjoissavolaista kuntaa, työnantaja- ja työntekijäjärjestöjä, viranomaisia, oppilaitoksia ja hankkeita. Sitä hallinnoi Siilinjärven kunta ja se on ESR –osarahoitteinen.