Siivoojille entistä parempaa palkkaa

Moppicom Oy:n uusi verkkopalvelu on aloittanut toimintansa kesäkuussa. Yhtiö välittää siivouspalveluita verkon kautta samalla tavalla kuin Uber taksipalveluita. Yhtiön mukaan tavoitteena on nostaa siivoojan palkkatasoa. Tiedotteessa kerrotaan, että nykyaikaisella teknologialla toteutettu palvelu tuo siivoojan palkkaan jopa viidenneksen korotuksen.

– Siivousalan huonot puolet ohjasivat uuden palvelumme rakentamista. Huomioimme nykymuotoisen palvelun epäkohdat sekä asiakkaan, työntekijän että palveluja tuottavan yrityksen näkökulmasta. Yksi suurimmista ongelmista on ylipäätään siivoojan löytäminen, kertoo Moppicom Oy:n perustajaosakas Matti Tiainen.

Palvelussa asiakas kertoo huoneistonsa koon, sijainnin ja siivouksen toivotun ajankohdan. Sen jälkeen palvelu etsii läheltä löytyvän vapaan siivojaan ja asiakas saa varausvahvistuksen.

Moppicom aloitti verkkopalvelun rakentamisen jo tammikuussa, yritys perustettiin toukokuussa ja toiminta käynnistyi kesäkuussa.

Tällä hetkellä Moppi.com-palvelussa on mukana yli 30 siivoojaa. Asiakkaita on jo yli 200. Palvelun voi ostaa sekä kertaostona että sopimuksella kerran viikossa, kaksi kertaa kuukaudessa tai kerran viikossa.

_– Meistä perustajista kukaan ei ole kymmenien vuosien siivousalan ammattilainen. Uskomme, että tämä on vahvuus, koska pystymme katsomaan toimialaa ulkopuolelta. Alalla on paljon hyvää, ne me säilytämme. Epäkohdat haluamme purkaa pois, jatkaa Tiainen.

Siivouspalvelu toimii tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.