Teknologiateollisuuden yritysten liikevaihto kasvoi Itä-Suomessa: Servicepointilta kolme serialisiointiprojektia Tampereelle

Kuopiolainen Servicepoint toimittaa serialisointijärjestelmän Santen Oy:n Tampereen tehtaan kolmelle tuotantolinjalle. Japanilaisomisteinen Santen on Pohjois-Euroopan johtava silmälääkeyritys, joka on keskittynyt glaukooman ja silmän etuosan sairauksien hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden kehittämiseen.

Tilauksen arvoa ei kerrota julkisuuteen. Servicepoint vastaa kokonaistoimituksesta, jonka on määrä ajoittua ensi kesälle. Ohjelmistosta vastaa Systech International ja laitteista Inno4Life.

Servicepointin viime vuoden liikevaihto oli vajaat 10 miljoonaa euroa ja sillä on 56 työntekijää.

– Meillä perinteisesti vahvan automaatio-osaamisen ja ict:n yhdistämisellä on saatu aikaa aivan uutta liiketoimintaa, Servicepoint Oy:n toimitusjohtaja Pekka Hoffren kertoo tiedotteessa.

Teknologiateollisuuden yritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla Itä-suomessa. Eniten kasvua kertyi Pohjois-Savossa, jossa yritysten liikevaihto kasvoi 13 prosenttia viime vuoden vastaavaan verrattuna. Muualla Itä-Suomessa kasvu jäi koko maan tasoa maltillisemmaksi.

Teknologiateollisuuden koko maan tilauskantaa ja uusia tilauksia koskevan tiedustelun tulokset viittaavat kuitenkin siihen, että uudet tilaukset, tilauskanta ja tarjouspyynnöt ovat loivassa laskussa myös maakunnissa.

– Nopeimman kasvun aika näyttäisi olevan ainakin toistaiseksi ohi. Tilauskirjat ovat edelleen monessa itäsuomalaisessa yrityksessä hyvällä tasolla, mutta ammattitaitoisen työvoiman puute hidastaa kasvua, Teknologiateollisuuden Itä-Suomen aluepäällikkö Esa Näätänen kertoo.