Terrafamen pölyt kuriin Pajaringin tekniikalla

Sotkamon Talvivaarassa toimiva Terrafame Oy:n kaivos on tilannut kiuruvetiseltä Pajarinki Oy:ltä pölynhallinta- ja puhdistusjärjestelmän malmimurskeen rakeistus- ja kastelulaitokseen.

Laitteiston puhdistuskyky on neljä tonnia kivipölyä tunnissa jatkuvana käyntinä, palautettuna prosessiin ja edelleen metallien liuotukseen. Puhdistusjärjestelmä täyttää uudet tiukat viranomaisvaatimukset. Tilaus on osa Terrafamen ympäristö- ja työturvallisuuden jatkuvan parantamisen ohjelmaa.

Toimitus sisältää suunnittelun, teknologian ja tarvittavan laitostilan. Pajarinki on toimittanut aiempina vuosina Sotkamon kaivokselle malminkäsittelyn pölynpuhdistukseen liittyviä laitteistoja ja tekniikkaa.

– Pajaringin tilauskanta on kasvussa. Kiuruveden tehtaalla on tällä hetkellä 20 työntekijää, mutta henkilökuntaa ollaan lisäämässä, kertoo Pajarinki Oy:n toimitusjohtaja Pertti Lipponen.

Yhtiön päätuoteryhmät ovat: raskas pölynhallinta, voimalaitosten savukaasusuodattimet, lentokenttien kalusto ja raskaat teräsrakenteet.