Tiilikainen erittäin tyytyväinen EU-parlamentin äänestystulokseen

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on erittäin tyytyväinen EU-parlamentin äänestystulokseen metsien hiilinielujen laskentatavasta. Tiilikaisen mukaan tulos on Pariisin ilmastosopimuksen mukainen ja samalla se kuitenkin mahdollistaa metsien aktiivisen hoidon ja käytön.

– Euroopan parlamentti kokonaisuudessaan otti nyt parlamentin ympäristövaliokunnan kesäisestä kannasta poikkeavan kannan. Tämä kanta on meille mieluinen, Tiilikainen sanoi toimittajille eduskunnassa.

Heinäkuussa Suomen kanta hävisi, kun Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta äänesti metsien hiilinielujen laskentatavasta.

Tiilikainen kiittää europarlamentaarikko Nils Torvaldsia (r.) ja muita suomalaisia meppejä, jotka ovat tehneet ratkaisun eteen työtä.

– Tämä on ollut yhteinen voimainponnistus suomalaisille, Tiilikainen luonnehti.

Hänen mukaansa hiilinieluasiassa on luvassa vielä hyvinkin vaikeita vääntöjä laskentasääntöjen yksityiskohdista, mutta parlamentin äänestystulos oli kuitenkin merkittävä askel eteenpäin.

Jos EU:n lopullinen päätös hiilinieluasiassa on parlamentin nyt ottaman kannan mukainen, on se Tiilikaisen mukaan hyvä uutinen Suomen metsäteollisuudelle.

– Puun käyttöä Suomessa voidaan lisätä, ja teollisuus voi investoida Suomeen.

 

"Saman työn pitää nyt jatkua"

 

Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli keskiviikkona tyytyväinen parlamentin äänestystulokseen. Sipilä kuitenkin korosti, että parlamentin äänestystulos on vasta ensimmäinen askel monipolvisessa päätöksentekoprosessissa.

Sipilä kiitteli ympäristöministeri Tiilikaisen ja suomalaisten meppien äänestystuloksen eteen tekemää työtä. Hänen mukaansa on hienoa, että Ruotsi ja muut metsäiset maat saatiin tukemaan Suomen linjaa.

– Nyt saman työn pitää jatkua seuraavissa askeleissa, Sipilä sanoi.

– Ensimmäinen askel on nyt saavutettu, ja työtä jatketaan samalla intensiteetillä kuin tähänkin saakka.

Sipilä uskoo, että parlamentin äänestystulos antaa hyvä pohjan asian jatkokäsittelylle EU-maiden ministerineuvostossa.

– Uskon, että tämä saadaan nyt maaliin saakka, kun tämä ensimmäinen askel saavutettiin.