Urheiluvälinejätti XXL ja K-Supermarket tulevat Kuopion Matkukseen

Norjalainen urheiluvälinejätti XXL ja K-Supermarket avaavat myymälät Matkuksen kauppakeskuksessa Kuopiossa. Liikkeet avautuvat Halpa-Hallilta kesäkuussa vapautuviin tiloihin.

Tieto merkitsee samalla pistettä Kuopiossa pitkään jatkuneille arvailuille XXL:n sijoittumispaikasta. Uusi myymälä avataan ennen joulua.

Matkuksessa XXL asettuu valtaosin Halpa-Hallilta vapaaksi jääviin tiloihin. Halpa-Halli kertoi tammikuussa, että se sulkee Matkuksen myymälänsä kesäkuun loppuun mennessä. Sillä on kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa 5 000 neliön toimitilat.

Urheiluvälinejätti XXL kertoi huhtikuussa 2015 Savon Sanomien haastattelussa, että se aikoo avata Kuopioon täysimittaisen XXL Sports & Outdoor -ketjun urheilutavaratalon. XXL:n Suomen toimitusjohtajan Toni Stigzeliuksen mukaan tavaratalo vaatii 3 600-4 000 neliön tilat.

XXL:n tavarataloissa on keskimäärin noin 25 kokoaikaista työntekijää. Osa-aikaiset työntekijät nostavat määrää huomattavasti.

– Kuopiossakin XXL:n palkkalistoilla tulee olemaan noin 55-75 työntekijää, kertoi Stigzelius haastattelussa huhtikuussa 2015.

XXL-tavarataloja on tällä hetkellä Norjassa 28 ja Ruotsissa 20, lisäksi sillä on verkkokauppa. Konserni kasvaa vauhdilla ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli noin 420 miljoonaa euroa.

Suomen ensimmäinen Tavaratalo avattiin huhtikuussa 2014 Vantaan Tammistoon. Tämän jälkeen Suomessa on jo yhdeksän tavarataloa. Sen tavoitteena on avata Suomessa 16-19 tavarataloa eri puolille maata.