Aikamoinen matka: käsityökammoinen esittelee työnsä Habitaressa

Hyvä tyylitaju ja sisustamis- ja remontti-into ajoivat muutama vuosi sitten kuopiolaisen Satu Nisun irtisanoutumaan myyntialan työstään ja opiskelemaan tekstiilimuotoilua ja sisustusalaa kulttuurialan opistoon Ingmaneduun.

– Kun näin koululla kangaspuut, ajattelin, että nyt olen pulassa. Meinasin kääntyä kannoillani – minähän halusin sisustaa.

Opettajat saivat ylipuhuttua oudoksi linnuksi itsensä tunteneen opiskelijan, ja hän alkoikin toteuttaa itseään.

– En ajatellut niinkään, minkälainen jonkun työn pitää olla vaan minkälainen se voi olla. Ideoin ja aloin vasta sitten miettiä, miten työn pystyisi toteuttamaan.

Koulussa ollessa syntyi idea käsin kudotusta designtekstiilistä, josta Satu Nisu valmisti myös prototyypin.

Tuotteen taustalla on konkreettinen luontokokemus.

– Tunnustelin lenkillä Leon kanssa ollessani nurmea ja kiviä ja halusin luoda tuotteen, jossa on erilaisia pintoja.

Satu Nisu pyörittää tätä nykyä nimeään kantavaa Satu Nisu Design -yritystä. Yrityksellä on kaksi kuopiolaista alihankkijaa, jotka kutovat vilttejä ja solmivat sen jälkeen jokaiseen vilttiin 4 000 kangaspalaa yksitellen.

– Kaikkine työvaiheineen yhden viltin valmistuminen kestää 60 tuntia. Tekstiiliä voi käyttää peittona tai esimerkiksi seinävaatteena.

Ensi viikolla alkava sisustusalan suurtapahtuma Habitare kutsuu myös kuopiolaisyrittäjää, joka on tuotteineen esillä messualueen Decor-hallissa.

Lue lisää lauantaina 9.9. Asuminen-sivuilta, joilla esitellään Satu Nisun koti.