Näin uudistui maailman myydyin luksusauto

Aivan pikkuruinen malliuudistus ei ole, sillä Mercedes-Benzin S-sarjassa on yli 1 600 uutta osaa ja komponenttia.

Saksalaismerkin lippulaivamalli ei ole ihan jokaisen ulottuvilla, mutta silti nykyistä sukupolvea on myyty maailmalla yli 300 000 kappaletta vuodesta 2013 lähtien. Nykyään Daimlerin hulppeinta luksusta edustava Maybach on yhdistetty S-sarjaan nimellä Mercedes-Maybach, joka haukkaa kymmenyksen Mercedes-Benz S-sarjan myynnistä.

Kalleimman hintaluokan autossa mukavuudesta ei haluta tinkiä, ja niinpä syyskuussa tarjolle tuleva Energizing-järjestelmä yhdistää auton mukavuusjärjestelmät toisiinsa. Näin parfymoinnin, valaistuksen, äänentoiston sekä istuinten lämmityksen, tuuletuksen ja hieronnan asetukset voi valita mieltymystensä mukaan. Valaistuksessa on 64 värisävyä tunnelman rakentamiseen.

Valoa autosta lähtee myös ulospäin, sillä kaukovaloille luvataan suurin mahdollinen lainmukainen kirkkaus, jossa yli yhden luksin viitearvossa ollaan vielä yli 650 metrin etäisyydellä.

Infrapunavaloa ja lämpökameraa hyödyntävä pimeänäköavustin auttaa havaitsemaan ihmiset ja kookkaat eläimet ajoissa. Mukana on myös vilkkuva kohdevalotoiminto, joka varoittaa sekä kohdetta että kuljettajaa.

Uusi S-sarja pystyy toimimaan entistä itsenäisemmin eli autonomisemmin. Ajoavustin- ja turvallisuusjärjestelmiin kuuluvat vakiona aktiivinen jarruavustin, sivutuuliavustin, vireystila-avustin, liikennemerkkiavustin ja ennakoiva matkustajien turvajärjestelmä, jossa on mukana kuuloelimiä suojaava järjestelmä.

Moottorit on saatu entistä taloudellisemmiksi, ja lisäksi Eco-avustintoiminto hyödyntää navigointitietoja, liikennemerkkejä ja avustinjärjestelmistä saatua tietoa polttoaineenkulutuksen pienentämiseksi.

Suomeen uudistunut S-sarja saapuu elokuun lopulla. Halvin versio maksaa 134 719 euroa.