Tällainen on uusi "maailman paras auto", Rolls-Royce Phantom

Ainakin brittiläinen luksusautojen valmistaja on asiasta kovin vakuuttunut. Nykyään saksalaisen BMW-konsernin omistuksessa olevan merkin huippumalli Rolls-Royce Phantom on valmistajansa mielestä "maailman paras auto".

Phantom on ollut mystinen multimiljonäärien ja hallitsijoiden automalli alusta saakka. Ensimmäinen Phantom, jota liikutti 7,7-litrainen kuusisylinterinen moottori, paljastettiin vuonna 1925 suuren salamyhkäisyyden jälkeen.

Uusin malli on kahdeksatta sukupolvea, ja se on tietenkin pakattu täyteen övereintä tekniikkaa, mitä suinkin löytyy, eikä yksilöinnillä ole juuri rajoja.

Nimeensä hyvin sopien Phantomissa on pimeänäköavustin ja laserajovalot, joiden kantama ulottuu 600 metriin.

Voimanlähteenä on täysin uusi, kahdella turboahtimella ryyditetty 6,75-litrainen V12-moottori, joka tuottaa 571 hevosvoimaa tehoa ja hulppeat 900 newtonmetriä vääntöä. Vaihteistona on ZF:n kahdeksanportainen automaatti.

Yleviä matkustajia ei sovi tietenkään häiritä ulkomaailmalla, joten renkaatkin on kehitetty mahdollisimman hiljaisiksi. Autonvalmistajan mukaan uusi Phantom on sadan kilometrin tuntinopeudessa kymmenen prosenttia edeltäjäänsä hiljaisempi.

Myös tulevat Rolls-Roycen muut mallit – Ghost, Wraith ja Dawn – tehdään samalle perusrakenteelle.