Uuden avo-Mercedeksen saa myös nelivetoisena

Ensimmäistä kertaa Mercedes-Benz E-sarjan Cabriolet on saatavissa myös kaikista kulmista raapivana. Aluksi nelivetoisena saa kolmilitraisia V6-moottoreita eli dieselinä E 350 d 4Maticin ja bensakäyttöisenä E 400 4Maticin, mutta ensi vuoden alussa tarjolle tulee myös nelisylinterinen, kaksilitrainen diesel, E 220 d 4Matic.

Moottorivalikoimassa on aluksi viisi vaihtoehtoa teholtaan 184–333 hevosvoimaa. Perusmallit ovat takavetoisia.

Nelipaikkainen, kangaskattoinen malli täydentää uuden E-sarjan sukupolven valmiiksi. Muiden uusien Eemeleiden tapaan uusi Cabriolet on selvästi edeltäjäänsä isompi.

Pituutta on lähes 4,83 metriä eli yli 12 senttiä aiempaa enemmän. Leveyttäkin on venytetty yli seitsemän senttiä ja korkeutta kolme senttiä.

Akseliväli on kasvanut yli 11 senttiä, mikä tuntuu merkittävästi suurempina takajalkatiloina.

Kangaskattoon on neljä eri värivaihtoehtoa. Siinä on akustinen monikerrosrakenne, joka saksalaisen autonvalmistajan mukaan vaimentaa tie- ja tuuliäänet kovissakin nopeuksissa. Auton kerrotaan soveltuvan lämmöneristyksen ansiosta myös ympärivuotiseen käyttöön.

Katto taittuu avattuna kokoon tavaratilan erillisen välikannen alle. Kontti vetää 385 litraa, jos katto on suljettuna, ja 310 litraa katto avattuna. Takaistuimet kaatuvat kahdessa osassa, joten pitkiäkin esineitä saa mukaan.

Aircap-ilmanohjaimella voi pienentää ilman pyörteilyä matkustamossa. Lisävarusteinen Airscarf taas puhaltaa lämmintä ilmaa etupenkillä istuvien kaulan ja niskan alueelle.

Vakiovarusteena on puolitoista senttiä E-sarjan vakiojousitusta matalampi selektiivinen Agility Control -jousitus, jossa iskunvaimennus jäykistyy sisään- ja ulosjoustoissa iskunvaimentimen liikematkan mukaisesti.

Lisävarusteena saa mukautuvan jousituksen tai ilmajousituksen.

Turvavarustelu ja auton digitaalisuus ovat menneet selvästi eteenpäin. Älypuhelin esimerkiksi muuttuu myös auton digitaaliseksi avaimeksi, kun se on kytkettynä auton lähiverkkoon.

Uuden mallin tuotanto alkaa syyskuussa. Ensimmäiset autot saadaan Suomeen syksyn aikana.