Churropatukat

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

4 dl vettä

0,5 tl suolaa

4 rkl voita tai margariinia

uppopaistamiseen 5–6 dl ruokaöljyä

pinnalle sokeria

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kiehauta vesi, suola ja rasva kattilassa. Lisää jauhot kerralla kuumaan seokseen puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Pane vähän jäähtynyt taikina tukevaan pursottimeen, jonka terän halkaisija on vajaa 1 cm. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Pursota taikinaa kuumaan rasvaan alle 10 cm:n pituisina paloina. Kääntele niin, että patukat kypsyvät tasaisesti kullanrukseiksi. Nosta kypsät patukat lautaselle talouspaperille kuivahtamaan. Pyörittele ne sitten sokerissa.

Uusimmat

Ruoka

Punajuurikeitto

Uunibanaani Pullavohvellit

Vihreä tuorejuustoleipä

Appelsiini- marinadi

Tiesitkö, että kakkupohja pitää pudottaa?

Janssonin kiusaus

Keitetty pinaatti riisin ja tillin kera

Peruna-palsternakka- vuoka

Hunajainen lanttuvuoka

Fenkoli-sellerisosekeitto

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.