Hasselpähkinäratina

250 g hasselpähkinöitä

3 dl sokeria

Voitele uunipelti rypsiöljyllä. Paahda pähkinöitä +150-asteen lämmössä 20 minuuttia niin, että ne kuivuvat. Hiero sitten kuoret irti. Kaada kuoritut pähkinät ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen koko ajan isolla lusikalla, kunnes sokeri alkaa muuttua kullanruskeaksi ja lopulta karamellisoituu kastanjanruskeaksi. Kaada seos öljytylle leivinpellille vikkelästi ja levitä tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kovettua. Kun ratina on jäähtynyt, murra se paloiksi ja säilytä lasitölkissä. Kun haluat maustaa jäätelöä tai koristella kakkua, niin voit murskata sitä hienojakoisemmaksi monitoimikoneessa tai isossa morttelissa. Hasselpähkinät voi korvata manteleilla.

Uusimmat

Ruoka

Yrttinen makaronilaatikko

Omena-porkkanapuuro (2 annosta)

Hunaja- juurekset

Vaniljainen marjapiirakka

Tyrni-kerroskiisseli

Villiinny tästä - tuunattu makaronilaatikko

Vahveropikkelsi

Tomaattisilakat mikrossa

Hedelmät kreetalaiseen tapaan

Hedelmäpannari

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.