Pizzaäänestyksen voittaja selvillä: Kuopion parhaassa pizzeriassa ei ananasta pizzaan laiteta

Jos ja kun ihmiset kyllästyvät grillailuihin, on sopiva hetki julkistaa kuopiolaisten näkemys kaupungin parhaasta pizzeriasta. Savon Sanomien äänestyksessä ylivoimaisen voiton otti Snellmaninkadulla sijaitseva Trattoria Sorrento.

Toukokuussa 2013 aloittanut italialaisravintola pyrkii tarjoamaan mahdollisimman autenttista, napolilaistyylistä pizzaa: Pizzaa, jonka ydin ei ole pursuilevat täytteet vaan autenttiset maut. Niitä myös äänestäneet arvostivat. Langan päähän tuloksia kuulemaan tavoitettu Paco Nucci kertoo tuloksen yllättäneen.

– Kuopiossa on todella paljon pizzerioita ja tiedän monen käyttävän noutopizzerioita ja muita vastaavia aika paljonkin, ja meidän hinta on korkeampi kuin niissä, joten on todella kiva kuulla, että olemme silti pärjänneet.

– Emme tee kompromisseja. Meillä on esimerkiksi ananas-kieltomerkki ovessa. Seitsemänvuotias poikanikin sanoo: Isä, pizzaan ei kuulu ananas, mutta jos joku haluaa sitä laittaa, se ei ole pizza vaan piirakka, Nucci naurahtaa.

Paco ja Roberto Nuccin Trattoria Sorrento vei pizzeriakisan voiton.

Nucci jakaa ravintolan yrittäjävastuun veljensä Roberton kanssa. Matkan varrella jälkeen toimintaa on kehitetty. Vuosi sitten veljekset ostivat ravintolan liiketilan.

– Tässä ollaan ja pysytään, Nucci lupaa.

Tämän kesän projektina on ollut Sorrento goes Lohimaa. Sorrenton keittiö rantautui sinne suppeammalla kesälistalla. Ihan samanlaista pizzaa sieltä ei saa kuin Snellmaninkadulta, mutta pannupizzaa saa.

Suomalaisempaa suuntausta pizzoissa edustaa sympaattisessa puumökissä Niiralassa majaansa pitävä Pizzanpaikka. Laadukkaat raaka-aineet, ystävällinen palvelu ja suomalaiseksi mielletty pizzeria sai toiseksi eniten ääniä kuopiolaisilta. Pizzeriayrittäjällä on alalta kokemusta ja näkemystä, sillä paikan omistaja Lasse Saarelainen on toiminut pizzayrittäjänä hieman alle kymmenessä eri osoitteessa 27 vuoden ajan, mutta kaikista paikoista Pizzanpaikka on hänen mielestään ylivoimaisesti paras.

Pizzanpaikka hurmaa ruoallaan sekä sympaattisella ulkonäöllään.

– Kun on oma pieni kiinteistö, mukava henkilöstö ja mukavat asiakkaat ja saa toimia itsenäisesti, niin mikäs tässä on ollessa. Tämä on seitsemäs tai kahdeksas pizzeriani ja tämä on myös lopullinen: Tästä ei lähdetä, Saarelainen kehaisee.

Alavan kirkkoa vastapäätä sijaitsevan pizzerian tiloissa on toiminut aiemmin ainakin pieni kukkakauppa ja tavallinen kioski. Pizzeria on ollut Saarelaisen hallussa yhdeksän vuoden ajan. Viime aikoina tiloissa on tehty laajennusremonttia, joka on nyt loppusuoralla. Sen myötä asiakaspaikkojen määrä nousi seitsemästä 20:een.

Lasse Saarelainen on toiminut yrittäjänä mm. Varkauden Kotipizzassa. Nykyisessä paikassa, Pizzanpaikassa viehättää mm. itsenäisyys.

Saarelainen oli huomannut pizzeriaäänestyksen, ja osasi odottaa hyvää sijoitusta, koska tiesi, että heidän pizzansa on laatutavaraa ja paikka on siisti.

– Oikein hyvä sijoitus. Lämmin kiitos kaikille asiakkaille, Saarelainen sanoo.

Kolmanneksi tulleen Noutopizzerian ulkonäkö on konstailematon. Liiketilakin on pysynyt samana useita vuosia.

Kolmanneksi kuopiolaisäänestyksessä sijoittui Petosen Pyörönkaarella sijaitseva Noutopizzeria. Yrittäjänä paikassa toiminut Antti Korhonen oli paikassa ensin työntekijänä vuodesta 2000 ennen kuin ryhtyi paikan yrittäjäksi kahdeksan vuotta sitten. Vaikka alalla on paljon kilpailua ja henkilöstön vaihtuvuus on Korhosen mukaan suurta, hänkin luottaa laadukkaiden raaka-aineiden voimaan.

– Vaikka jokainen työntekijä tekisi pizzan hieman eri tavalla, ei sitä laadukkailla raaka-aineilla saa pistettyä pilalle millään, Korhonen näkee.

Noutopizzeria-yrittäjä Antti Korhonen on kiinnostuneempi enemmän negatiivisesta kuin positiivisesta palautteesta kehittämisen kannalta.

Pizzoissa, kuten muissakin ruuissa, on viime kädessä kyse makuasioista. Hänestä on vain hyvä, että kuopiolaisille on tarjontaa moneen makuun.

– Itse jättäisin ne italialaista pizzat syömättä. Se on vähän makuasia, mistä tykkää, Korhonen naurahtaa.

Neljännelle sijalle kiri yllättäjä Karttulasta.

Pizzeria Avokado sijaitsee Karttulassa.

Karttulan keskustassa sijaitsevaa Pizzeria Avokadoa äänestäneet luonnehtivat paikkaa parhaaksi sen ystävällisen palvelun vuoksi. Yrittäjä Çöl Levent toteaakin, että hänen ykkösvalttikorttinsa on asiakaspalvelu, toisena tulee ruoka ja kolmantena hinta.

– Monet asiakkaat sanovat minulle, että tämä on paras paikka. Se saa minut ponnistelemaan entistä kovemmin, Levent kertoo.

Levent aloitti yrittäjän uransa Suonenjoella konditoria-lounasyrittäjänä, mutta siirtyi sitten Karttulaan pizzeriayrittäjäksi, jossa on ollut nyt yli seitsemän vuotta.

Pizzeriayrittäjä Çöl Levent pizzeriassaan Karttulassa.

– Karttulassa kaikki tuntee minut ja minä heidät.

Yritys sai vuonna Leventin mukaan 2012 tunnustuspalkinnon hyvästä palvelusta.

Yrityksessä ei ole muita työntekijöitä kuin yrittäjä itse.

 

Näin äänestys käytiin

Savon Sanomat etsi Kuopion parasta pizzeriaa verkkosivuillaan äänestyksessä 30.5.–6.6.

Äänestyksessä annettiin 1180 ääntä.

Trattoria Sorrento sai 222 ääntä, Pizzanpaikka, 99 ja Noutopizzeria, 90 ääntä.

Neljänneksi eniten ääniä tuli Karttulassa olevalle Avokado Pizzerialle: 85 ääntä.

Useita kymmeniä ääniä saivat myös: Väinö, Käskynkkä, Osteria di Vino, Caesars, Puijon pizzeria ja Valentino.

Kilpailussa äänestäneiden kesken arvottiin kaksi kahden hengen elokuvalippupakettia Finnkinolle sekä pizzanmaistelusessio kahhdelle. Leffalippupaketit voittivat Anssi Alatalo ja Lauri Oksman, pizzanmaistelun Tiina Vartiainen ja Eetu Kaipiainen. Onnea! Voittajille on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

Näistä syistä Trattoria Sorrentoa äänestettiin:

– Liki täysin saman makuinen pizza kuin Italiassa söisi.

– Ainut paikka Kuopiossa, josta saa ainoaa ja oikeaa pitsaa. Ihan parasta!

– Aito maku. Ei liikaa täytteitä. Ymmärretään mikä sopii minkä raaka-aineen kanssa. Pizzantekoa parhaimmillaan. Autenttinen elämys.

– Erinomaisen ruoan lisäksi aito italialainen tunnelma. Voit saada iloksesi vaikka laulun kitarasäestyksellä!

– Ei Kuopiossa ole muita pizzerioita.

Kuopiolaisten suosikkipizza: Vota Antonio.

Pizzanpaikkaa äänestäneiden perustelut:

– Vuosien ajan saanut laatua ja omistajalla on kokemus kohdallaan. Ei tästä mene pitsa eikä asiakaspalvelu paremmaksi!

– Täytteet tuoreita, niitä myös reilusti. Pizza ei ui rasvassa, vaikka ottaisi lihaisimman version, vaan on sopivan mehukas ja samalla napakka. Palvelu ja miljöö antaa myös roimasti lisämakua, aina kodikasta ja "savolaista" lupsakkuutta. Ehottomasti suomalaiseen makkuun Pizza iliman muuta ja muut iliman!

– Kainostelematta ja hienostelematta ylivoimaisesti kuopion parhaat pizzat! Kokoa ja makua reunoja myöden sekä loistavaa palvelua!!!

– Kerran, kun käy, on pakko mennä toisenkin kerran. Sen verran herkullisia pizzoja.

– Tomaattikastike erittäin hyvää, täytettä juuri sopivasti ja koko sopiva. Palvelu myös loistavaa!

Kuopiolaisten suosikkipizza: Sunnuntai Special.

Noutopizzeriaa äänestäneet:

– Isot pitsat, hyvin laitettu täytettä ja maukasta. Plussaa myös siitä että pitsan voi valita normikokoisena, mediumina sekä perhekokona.

– Kaikki kohdallaan, ei koskaan ole tuottanut pettymystä!

– Kahdeksan vuotta olen Kuopiossa asunut ja yleensä syönyt vain keskustan alueella olevilla pizzerioissa, mutta viime kesänä kaverin toimesta kävimme Noutopizzerialla Petosella, ja siellä palvelu oli niin nopeaa ja pizzat on ihan parhaita, muualla en enää käykään.

– Laatu on korkea ja pizzat eivät kalpene monen eri firman lätyn rinnalla. Pizzan koko ja hinta natsaavat todella hyvin yhteen ja hinta-laatusuhde paras koko kaupungista.

– Runsastäytteinen, hyvänmakuinen ja hyväntuntuiset raakaineet. Kinkku aitoa kinkkua. Juusto on pizzoissa erittäin maukasta. Pitsan ohkaisuus ja maku voittaa paksut "leivotut" esitykset mennen tullen.

Kuopiolaisten suosikkipizza: Fantasiapizza, jossa on kebabia.

Entä miten kolmen parhaan pizzerian pizzat pärjäsivät taviksien ja ammattilaisten sokkotestissä? Julkaisemme makutestin tuloksen sivuillamme 24.6.

Uusimmat

Ruoka

Uunibanaani Pullavohvellit

Vihreä tuorejuustoleipä

Appelsiini- marinadi

Tiesitkö, että kakkupohja pitää pudottaa?

Janssonin kiusaus

Keitetty pinaatti riisin ja tillin kera

Peruna-palsternakka- vuoka

Hunajainen lanttuvuoka

Fenkoli-sellerisosekeitto

Talkkunaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.