Punajuurisämpylät

300 g punajuuria

5 dl vettä

1 tl suolaa

13 dl hiivaleipäjauhoja

50 g hiivaa

1 dl ruokaöljyä

Kuori ja raasta punajuuret. Lisää kulhoon kädenlämpöinen vesi, hiiva, suola ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja lopuksi öljy.

Alusta taikinaa, kunnes taikina irotaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa leivinliinan alla, kunne se on kaksinkertainen. Leivo haluamasi muotoisia sämpylöitä. Kohta pellillä ja paista uunin keskitasolla +200 asteessa noin 15 minuuttia.

Uusimmat

Ruoka

Punajuurikeitto

Uunibanaani Pullavohvellit

Vihreä tuorejuustoleipä

Appelsiini- marinadi

Tiesitkö, että kakkupohja pitää pudottaa?

Janssonin kiusaus

Keitetty pinaatti riisin ja tillin kera

Peruna-palsternakka- vuoka

Hunajainen lanttuvuoka

Fenkoli-sellerisosekeitto

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.