Vahveropikkelsi

3–4 l suppilo- tai kosteikkovahveroita tai pieniä keltavahveroita

vettä, suolaa

Liemi:

3 dl vettä

2 dl väkiviinaetikkaa

2 dl sokeria

6–7 valkopippuria

4–5 neilikkaa

1 laakerinlehti

1 tl suolaa

sipuliviipaleita

porkkanaviipaleita

piparjuurilastuja

tillinvarsia

Kiehauta puhdistetut sienet miedosti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois. Kiehauta liemi mausteineen. Lado sienet tölkkiin sipulien, porkkanoiden, piparjuurilastujen ja tillinvarsien kanssa kerroksittain ja kaada etikkaliemi päälle. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Uusimmat

Ruoka

Vokkiomenat

Yrttinen leipä

Valkosipulisilakat

Yrttinen makaronilaatikko

Omena-porkkanapuuro (2 annosta)

Hunaja- juurekset

Vaniljainen marjapiirakka

Tyrni-kerroskiisseli

Villiinny tästä - tuunattu makaronilaatikko

Vahveropikkelsi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.