Kuubaan juuttunut savolaispari pääsi pois levottomaksi muuttuneelta lentokentältä

Kuubaan Irma-hurrikaanin takia jumiin jäänyt suomalaispariskunta on päässyt pois Havannan Jose Martin lentokentältä, kun heidän vanhempansa saivat järjestettyä hotelliin majoituksen.

– Koska tilanne lentokentällä alkoi muodostua arvaamattomaksi, saimme varattua hotellimajoituksen perjantaille asti. Tätähän ulkoministeriö edellytti vanhemmilta, majoituksen järjestämistä Suomesta käsin tietämättä paikallisista olosuhteista, esim. oliko hotellia enää olemassakaan, Kuubassa matkalla olevan Veera Varnon äiti Riitta-Liisa kertoo Savon Sanomien Facebook-sivulla.

Varno ja Valtteri Miettinen olivat pari vuorokautta jumissa Havannan lentokentällä. He nukkuivat pyyhkeiden päällä, mutta kun ilmapiiri alkoi kiristyä maanantaina alkoi tilanne huolettaa.

– Tänään iso väkijoukko alkoi saartaa lentokentän työntekijöitä ja huutamaan vallankumousta. Jonkinlainen kansannousu täällä on ehkä tulossa. Mutta eivät työntekijätkään voi tilanteelle mitään, Miettinen kertoi Savon Sanomille maanantaina.

Varno ja Miettinen ovat hotellissa majoitettuna ainakin perjantaihin.

Irma heikkeni trooppiseksi matalapaineeksi

Hurrikaania paenneet juankoskelaiset saivat pakoauton ilmaiseksi – "Meille vinkattiin, että maalaisjärjen käyttö on sallittua"

Savolaispari jumissa Kuubassa ainakin perjantaihin – lentokentällä levottomuuksia ja pulaa ruuasta

Kuopiolainen Miamissa: "Kaupunki ei varmaan ole koskaan ollut näin pimeä"