Lähteet: USA:ssa myös entisen turvallisuusneuvonantajan poika on Venäjä-tutkinnan kohteena

Myös Yhdysvaltain presidentin entisen turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin poika on Venäjä-tutkinnan kohteena, kertoo NBC News. Asiasta kertoo uutiskanavalle neljä valtion entistä ja nykyistä virkamiestä.

Käynnissä olevassa liittovaltion tutkinnassa selvitetään, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja tekikö Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kampanjakoneisto yhteistyötä Venäjän kanssa.

Turvallisuusneuvonantajan poikaa, Michael G. Flynniä koskeva tutkinta keskittyy ainakin osittain hänen työhönsä isänsä lobbausfirmassa Flynn Intel Groupissa, kolme virkamiestä kertoo.

Vanhemman Flynnin tutkinta puolestaan keskittyy siihen, millaiset yhteydet tällä on muiden maiden hallituksiin, kuten Turkin ja Venäjän hallituksiin.

Lehden mukaan on epäselvää, milloin tutkinta alkoi keskittyä myös Michael G. Flynniin. Hänen asianajajansa Barry Coburn ei suostunut kommentoimaan asiaa NBC Newsille.

Venäjä-tutkinnan kohteena ovat lisäksi Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort, kampanja-avustaja Carter Page, Trumpin vävy Jared Kushner ja presidentti Trumpin poika Donald Trump Jr.

Trump Jr, Kushner, Manafort ja Page ovat kaikki kiistäneet juonittelun Venäjän kanssa vaalikampanjan aikana.