Ulkomaat

Opettajat aikovat romuttaa evoluutioteorian Loch Nessin hirviön avulla

Yksityisten kristillisten koulujen opettajat opettavat tuhansille amerikkalaisille koululaisille, että Loch Nessin hirviö on oikeasti olemassa, kertoo skotlantilainen Herald Scotland -lehti verkkosivuillaan.

Myyttisen vesihirviön avulla opettajat yrittävät romuttaa evoluutioteorian ja vankistaa luomisoppia.

Heidän mielestään evoluutioteoria voidaan julistaa lopullisesti vääräksi todistamalla, että ihmiset ja dinosaurukset ovat olleet yhtä aikaa maapallolla. Loch Nessin hirviötä eli Nessietä tarvitaan juuri tähän.

–Onko nykyään dinosauruksia? Tiedemiehet ovat yhtä vakuuttuneempia niiden olemassaolosta. Oletko kuullut Loch Nessin hirviöstä Skotlannissa? Nessie on tallentunut pienen sukellusveneen kaikuluotaimeen, siitä on silminnäkijähavaintoja ja valokuvia. Nessie on ilmeisesti joutsenlisko, uskonnollisen opetussuunnitelman mukaisessa biologiankirjassa kirjoitetaan.

Luomisoppia Loch Nessin hirviön avulla opettavassa koulussa opiskellut, nyt kristillistä fundamentalismia vastaan kampanjoiva mies kertoo lehden nettisivuilla kreationistien logiikan lähtevän siitä, että Nessie on säilynyt näihin päiviin, koska Nooasta, hänen arkistaan ja vedenpaisumuksesta ei ole kulunut miljoonia vaan vuosia, vaan 4000 vuotta.

Amerikkalaista uskonnollista oikeistoa tutkinut tutkija Bruce Wilson toteaa lehden nettisivuilla, että tällaista opetusta annetaan ainakin 13 osavaltiossa ja sen piiriin kuuluu noin 200000 oppilasta. Koulut saavat valtiolta rahoitusta.

Uusimmat

Ulkomaat

Isis teki syyrialaiseen kurdikaupunkiin kaksi pommi-iskua, kymmeniä kuoli

Ensimmäinen USA:n presidenttiyttä tavoitellut nainen oli afroamerikkalainen Shirley Chisholm

"Pikkutytöille haluan sanoa, että minusta voi tulla USA:n ensimmäinen naispresidentti, mutta joku teistä on seuraava"

"Minä olen Hillary Rodham, kukas sinä olet?"

Madeleine Albright: Trump on jo vahingoittanut Yhdysvaltoja

Yön uutiskooste: Clinton nimettiin presidenttiehdokkaaksi, Risikko haluaa lisää työmahdollisuuksia turvapaikanhakijoille, Air France menee lakkoon

Aseväkivallan uhrien äideiltä koskettava puhe Clintonin tueksi

Venezuelan hallitus hakee oppositiolle kieltoa

Hillary Clinton: Lasikattoon tuli iso reikä

Air Francen viikon kestävä lakko alkaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.