Silikonirinnat pelastivat naisen hengen

Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan silikonirinnat voivat joissakin tapauksissa vähentää luotien aiheuttamia vammoja, kertoo New Scientist.

Plastiikkakirurgi Christopher Pannucci Utahin yliopistosta tutki tutkimusryhmänsä kanssa rintaimplanttien vaikutusta luotien etenemiseen. Idea tuli Pannucin hoitamasta naisesta, joka oli selvinnyt lähietäisyydellä ammutusta luodista. Naista kohti ammuttu luoti oli mennyt läpi nännistä, lävistänyt rintaimplantin ja tullut läpi kainalon läheltä.

Pannuccin mukaan luodin tulo- ja poistumisreikä eivät olleet suorassa linjassa, joten implantti oli hidastanut luodin kulkua ja muuttanut sen liikerataa.

Vastaavanlainen tapaus sattui Yhdysvalloissa myös vuonna 2010. Tuolloin silikonirinnan lävistänyt luoti oli pysähtynyt vain millimetrien päähän naisen sydämestä.

Pannucci ja hänen tutkimusryhmänsä ampui tutkimuksessa luodin silikonirinnan läpi ballistiseen hyytelöön, joka jäljitteli ihmisen lihaskudosta. Luoti ammuttiin 2,5 metrin päästä 300 metrin sekuntinopeudella.

Tulokset olivat selvät: rintaimplantti vähensi luodin ballistisessa hyytelössä etenemää matkaa kahdeksan senttimetrin verran eli 20 prosenttia.

Luonnollisesti implantin vaikutus luodin etenemiseen riippuu luodin nopeudesta sekä käytetyn implantin koosta ja mallista.

Tutkijat eivät kuitenkaan suosittele kenenkään hankkivan silikoni-implantteja turvavarusteeksi.

Aiheesta tehty tutkimus.

Lähteenä myös Los Angeles Times