Tanskalaiseen sukellusvenemysteeriin odotetaan vastausta – löytyykö kateissa oleva toimittaja aluksen uumenista?

Tanskassa ja Ruotsissa odotetaan parhaillaan vastausta, löytyykö kateissa oleva ruotsalainen naistoimittaja Kööpenhaminan lähivesillä perjantaina uponneesta sukellusveneestä. Selvyyttä asiaan saataneen, kunhan vene on nostettu merenpohjasta ja tutkijat ovat päässeet sen sisälle.

Sukellusveneen rakentanutta tanskalaiskeksijää, 46-vuotiasta Peter Madsenia epäillään ruotsalaisen naistoimittajan taposta. 30-vuotias toimittaja on ollut kateissa uppoamisesta lähtien, ja mediatietojen mukaan toimittaja olisi ollut Madsenin mukana sukellusveneessä. Madsen puolestaan sanoi, että toimittaja jäi torstai-iltana Kööpenhaminan satamaan.

Madsenin vangitsemisoikeudenkäynti on parhaillaan menossa tuomioistuimessa Kööpenhaminassa.

Tanskan poliisin mukaan rikospaikkatutkijat tarkastavat hylyn, kunhan se saadaan tuotua satamaan Kööpenhaminaan, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n uutiset.

Sukellusvenettä etsittiin perjantaina laajalti sen jälkeen kun huomattiin, ettei se ollut palannut laituripaikalleen Kööpenhaminassa lähdettyään kohti Juutinraumaa. Sukellusvene löytyi lopulta Kögenlahdelta ja Madseniin saatiin yhteys radiolla, mutta jonkin ajan kuluttua vene upposi hyvin nopeasti.

Madsen saatiin pelastettua vahingoittumattomana.

Naistoimittajan katoaminen on herättänyt huomiota maailmallakin, koska hän on työskennellyt myös ulkomaisille tiedotusvälineille, kuten New York Timesille ja Guardianille. Hänen asemapaikkojaan ovat New York ja Peking, kertoo Aftonbladet.

Tanskan kohusukellusveneen nostaminen alkoi – pian selvinnee, hukkuiko kadonnut toimittaja sukellusveneen mukana

Erikoinen tapaus Tanskassa: Sukellusveneen rakentanutta epäillään naistoimittajan taposta

Tanskalaiskeksijän yksityinen sukellusvene upposi