Koepka hallitsi hermonsa ja kiri ensimmäiseen major-voittoonsa

Golfin Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen voitto meni jo kolmannen kerran peräkkäin isäntämaan kilpailijalle. Brooks Koepka löi Wisconsin Erin Hillsissä yhteistuloksen –16 päihittäen maanmiehensä Brian Harmanin ja Japanin Hideki Matsuyaman neljän lyönnin erolla.

– Tunsin itseni varmaksi koko viikon ajan, ja sunnuntainakin pystyin luottamaan tekemiseeni, Koepka kertoi voiton ratkettua.

– Tämä on yksi hienoimmista asioista, jonka olen koskaan kokenut ja kaiken lisäksi saavutin sen isänpäivänä. En muistanut isääni kortilla, mutta toimii se näinkin, Koepka jatkoi.

Floridasta kotoisin olevalle Koepkalle voitto oli ensimmäinen major-voitto. 27-vuotias golffari löi viimeisellä kierroksella viisi alle parin ja varmisti voiton. Koko kilpailun yhteistuloksensa on Yhdysvaltain avointen matalin vuoden 2011 jälkeen, jolloin Rory McIlroy löi saman –16-tuloksen.

Ratkaisu viimeisellä kierroksella

Ennen viimeistä kierrosta Brian Harman johti Koepkaa yhden lyönnin erolla. Harman haparoi viimeisen kierroksen 12. ja 13. reiällä, ja kolmella seuraavalla Koepka otti ison askeleen kohti mestaruutta. Koepka löi kolme peräkkäistä birdieta ja otti neljän lyönnin johdon.

Tasainen taistelu alkoi kallistua Koepkan eduksi eikä hän ollut enää horjutettavissa. Hän selvitti viimeisen kierroksen huipputuloksella 67 ja liittyi uutena pelaajana major-turnausten voittajien ketjuun. Jo seitsemännessä major-turnauksessa peräkkäin voitto meni kilpailijalle, joka otti ensimmäisen major-voittonsa.

– Olen aikaisemmin voittanut turnauksia, mutta nyt oli hänen vuoronsa. Brooks pelasi todella hyvin ja oli hyvässä vireessä, Brian Harman kehaisi.

Japanin Matsuyamaa vaivasi epätasaisuus. Toisella ja neljännellä kierroksella hän ylsi huipputuloksiin 65 ja 66, mutta antoi ensimmäisellä jo liikaa etumatkaa kärjelle tuloksella 74.

– Pelasin kaksi hyvää kierrosta, mutta se ei riittänyt. Pelasin muuten hyvin, mutta nyt tämä jäi vähän vajaaksi, Matsuyama harmitte