Koripallomaajoukkue siirtyi Markkasen aikaan – maajoukkue pelaaja pelaajalta

Petteri Koponen

Pääsi aloittamaan heittoharjoittelun vasta elokuun alussa. Siihen nähden hämmästyttävä suoritus (kolmosten osumatarkkuus loistava 46 prosenttia), vaikka korilleajoissa käden voimattomuus vielä näkyi. Suomen paras syöttäjä keskiarvolla 6,3.

Sasu Salin

Kehittyy yhä ja pelasi parhaat arvokisansa. Syöttäminen ja korille ajaminen aivan eri tasolla kuin vielä kolme vuotta sitten. Pystyy ajoin käsittelemään palloa pick and rollissa. Eniten peliminuutteja Suomen joukkueesta ja paras plus/miinus-tilasto.

Shawn Huff

Kapteeni taisteli jälleen molemmissa päissä ja oli Suomen kolmanneksi paras levypallomies Lauri Markkasen ja Salinin jälkeen. Kolmanneksi eniten peliaikaa, mikä kertoo siitä, ettei Suomesta ole löytynyt manttelinperijää kolmospaikalle.

Tuukka Kotti

Pelasi 36-vuotiaana parhaat hyökkäyspään arvokisansa. Onnistui keskimatkan heitoissa, jotka puolustus haluaa hänen ottavan. Puolustuksessa edelleen yksi Suomen tukipilareista.

Gerald Lee Jr.

Aloitti jokaisen pelin, mutta hyökkäystehot ailahtelivat. Pelitilanneheittojen tarkkuus huono 31 prosenttia, eikä ole koskaan ollut dominoiva levypallomies. Hitaus ja ulottuvuuden puute rajoittavat puolustusta.

Lauri Markkanen

Maailmanluokan heittäjä ja paljon, paljon muuta. Markkasen hyödyntäminen parani turnauksen aikana, mutta viimeisessä pelissä hän jäi kuuteen heittoon. Aloitti arvokisadebyytissään 20-vuotiaana uuden aikakauden maajoukkueessa – mutta sen kääntöpuoli on se, ettei Suomi jatkossa enää aina saa parhaitaan kokoonpanoon. MM-karsintojen alkaessa Markkanen on NBA:ssa.

Erik Murphy

Valmentajien toiveissa Murphyn piti muodostaa Markkasen kanssa kaukoheittovoimainen isojen miesten kaksikko, mutta Murphy kivitti kolmosia sisään surkealla 14 prosentin tarkkuudella. Hitaus ja sijoittumisvirheet vaivasivat puolustuksessa.

Jamar Wilson

Ei pysty johtamaan puolen kentän hyökkäyspeliä Koposen ja Teemu Rannikon tavoin, vaikka olikin Suomen toiseksi paras syöttäjä. Pystyy silti yhä ajamaan korille tuloksekkaasti. Teki Suomen viimeiset pisteet Ranskaa vastaan sekä varsinaisella peliajalla että jatkoajalla.

Teemu Rannikko

Täytti Italia-pelin ottelupäivänä 37 ja joutui pelaamaan Wilsonin nilkkavamman takia kahdessa pelissä enemmän kuin oli odottanut. Heittoprosentti niiasi aiempien arvokisojen tapaan, mutta Rannikko teki sen mitä odotettiin, osaksi siksi että pysyi tällä kertaa ehjänä.

Mikko Koivisto

Takana oli useamman vuoden heittolama, mutta oli Suomen tarkin kolmosten heittäjä uskomattomalla 63 prosentin osumatarkkuudella. Koiviston hyökkäyspeli alkaa kolmosesta ja loppuu kolmoseen, mutta toteuttaa aina pelisuunnitelmaa ja välttää virheitä.

Matti Nuutinen

Askel eteenpäin jäi ottamatta. Pelitilanneheittoprosentiksi jäi 31 ja näytti monesti epäröivän selkäytimellä pelaamisen sijasta. Valmistavissa maaotteluissa meni tehokkaasti hyökkäyslevypalloihin, EM-kisoissa ei enää.

Carl Lindbom

Pääsi joukkueeseen viimeisenä pelaajana ja kävi kentällä kahdessa alkusarjan pelissä. Niistä ensimmäinen tuotti ikimuistoisen neljänneksen (5/5) Kreikkaa vastaan. Puolustus ja fysiikka erottivat enemmästä peliajasta.