Mercedes-kuljettajat hallitsivat Brasilian gp:n harjoituksia

Lewis Hamilton oli nopein F1-sarjan Brasilian gp:n perjantain toisessa harjoituksessa. Hamiltonin Mercedes-tallitoveri Valtteri Bottas oli kierrosaikavertailun toiseksi paras. Hän hävisi maailmanmestari Hamiltonille vain 0,048 sekuntia.

Ferrari-pilotti Kimi Räikkönen oli tuloslistalla kuudes hävittyään Hamiltonille 0,602 sekuntia. Räikkösen Ferrari-tallitoveri Sebastian Vettel oli neljäs, 0,360 sekuntia Hamiltonia hitaampana.

Myös ensimmäisiä harjoituksia hallitsivat Mercedes-kuljettajat. Hamilton oli nopein ennen Bottasta, joka hävisi 0,127 sekuntia. Kaikki muut jäivät yli puolen sekunnin päähän Hamiltonista. Hamilton porhalsi avausharjoituksessa Interlagosin radan ennätykseksi 1.09,202.

 

Sadetta aika-ajoon?

 

Räikkönen oli avausharjoituksen kolmas, 0,548 sekuntia Hamiltonia hitaampana. Red Bull -pilotti Max Verstappen jäi Räikkösestä vain kuusi tuhannesosasekuntia.

Ricciardo oli viides, Vettel kuudes ja uransa viimeistä Brasilian gp-viikonloppua ajava kotiyleisön suosikki Felipe Massa seitsemäs.

Harjoitusjakso oli liki katastrofi Toro Rosso -tallille. Brendon Hartleyn auto hyytyi radan varteen moottoririkon takia ja tallitoveri Pierre Gaslykin sai vain muutaman kierroksen kasaan ja oli koko joukon hitain.

Aika-ajo ajetaan lauantaina. Lauantaina rata-alueella saattaa sääennustusten mukaan tulla sadetta. Kauden viimeistä edellinen kilpailu, Brasilian gp kaasutellaan sunnuntaina.