Räikkönen tyytyväinen autoonsa ongelmista huolimatta

Vaikeasta aamusta huolimatta Kimi Räikkösen ensituntuma Ferrarin uuteen SF16-H-kilpuriin oli positiivinen F1-talvitestien kolmantena päivänä Barcelonassa. Räikkönen sai teknisten murheiden takia ajettua ennen lounastakoa vain neljä kierrosta, mutta iltapäivällä homma sujui jo paremmin.

Räikkösen tallitoveri Sebastian Vettel oli kahtena edellisenä päivänä ollut testien nopein. Suomalaiskuski ei yrittänytkään tehdä huippuaikoja ja päätyi testipäivän lopputuloksissa kolmannelle sijalle.

– Ensimmäinen tuntuma on aika kiva, mutta tämä ei kokonaisuutena ollut kovin helppo päivä. Pärjäämme varmasti hyvin, tarvitsemme vain lisää aikaa autossa, Räikkönen totesi.

– Tämä on jo nyt parempi auto kuin mikä meillä oli viime kauden lopussa, joten olemme tehneet oikeita asioita.

Räikkösen keskikovilla renkailla ajama paras noteeraus jäi 2,867 sekuntia Force Indian Nico Hülkenbergistä, jonka superpehmeillä ajama aika puolestaan jäi 0,3 sekuntia Vettelin tiistaina kellottamasta viikon nopeimmasta ajasta. Tulokastalli Haasin Romain Grosjean oli 0,1 sekuntia Räikköstä nopeampana testipäivän toiseksi nopein.

Räikkönen sai lopulta kasaan yhteensä 78 kierrosta. Suomalaisen mukaan tarkoituksena oli vain päästä sinuiksi uuden auton kanssa.

– Me emme edes muuttaneet auton säätöjä yhtään, halusimme vain saada tuntumaa autoon ja iltapäivällä teimme pidempiä vetoja, viime vuoden MM-nelonen kertoi.

– Auto oli jo nyt ok, voimme varmasti hienosäätää sitä ja tehdä siitä erittäin hyvän.

Aamupäivän yli kolmen tunnin odottelu varikkopilttuussa johtui Ferrarin mukaan polttoainejärjestelmään tehdyistä tarkistuksista.

– On toki tuskallista menettää puoli päivää, mutta mieluummin otan sen ja saan ajettua hyvän määrän kierroksia, kuin että menetän koko päivän jonkin hölmön ongelman takia, Räikkönen sanoi.

Mestaritalli Mercedes piti yhä vauhtinsa piilossa. Mercedes jakoi päivän ajohommat Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kesken. Rosberg oli viidenneksi ja Hamilton kahdeksanneksi nopein. Mercedes on saanut kolmena päivänä kasaan yhteensä hurjat 486 kierrosta.

Valtteri Bottaksen Williams-tallitoveri Felipe Massa jäi keskiviikkona Hülkenbergin kärkiajasta 3,6 sekuntia ja oli kymmenenneksi nopein.

Aika-ajosysteemi pistetään uusiksi - pudotuksia 90 sekunnin välein

Lisävauhtia uusilla säännöillä