IPK sai tyytyä pisteeseen

Mestiksen häntäpäähän jumiutuneelle Iisalmen Peli-Karhuille sarjapisteet ovat tällä hetkellä kultaakin kalliimpia. Keskiviikkona iisalmelaisjoukkueelta lipsahti kaksi arvokasta pistettä sivu suun viimeisellä minuutilla, kun Heinolan Peliitat oli voittolaukauskilpailun jälkeen parempi maalein 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1).

Heinolalaisjoukkue iski tasoitusmaalinsa ilman maalivahtia pelatessa kuudella viittä vastaan ajassa 59.36.

– Oltaisiin ehkä ansaittu voittokin, mutta ei nyt pomppinut meille. Koko kauden maalinteko ollut vaikeata, mietiskeli Peli-Karhujen ainokaisen iskenyt puolustaja Joona Tolvanen.

Peli-Karhut tuli hyvällä jalalla ottelun alkuun, mutta kotijoukkueen hyvä ote hieman karkasi kahden peräkkäisen jäähyn myötä. Peli-Karhut kuitenkin kesti Peliittojen ylivoiman maalivahti Tuomas Tolosen johdolla.

Erän lopulla IPK:n Niko Putkonen taklasi puhtaasti ja kovaa heinolaisjoukkueen puolustaja Jesse Ahosta, joka joutui jättämään kaukalon. Mahdollista iisalmelaisosumaa tarkasteltiin myös kertaalleen videolta, mutta kiekko ei ollut käynyt Peliitta-vahti Timo Niemen maalissa.

Toisessa erässä heinolalaisjoukkue oli kotijoukkuetta lähempänä osumaa.

Peliitat kilautteli kiekon erässä peräti kolme kertaa iisalmelaismaalin tolppaan.

Tolvanen vei Peli-Karhut johtoon Aatu Hämäläisen loistavasta esityöstä päätöserässä.

– Aina kun Aatu on kentällä niin voi uida takatolpalle odottelemaan syöttöä, kehui Tolvanen joukkueensa kultakypärää.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli erinomaisia mahdollisuuksia ratkaista ottelu, mutta niin IPK-vahti Tolonen kuin Peliittojen Niemikin napsivat upeita koppeja.

– Toinen erä oli meille vaikea. Kolmannessa päästiin johtoon ja pinnisteltiin sitten kuudella viittä vastaan aikamme. Tiukassa ovat olleet pisteet viime aikoina meille, harmitteli IPK:n valmentaja Jukka Niiranen.

Iisalmelaisjoukkue oli saanut sairastuvalta takaisin tositoimiin Jaakko Heiskasen. Mikkelin Jukureiden Ville Leskinen vahvistaa Peli-Karhuja keskiviikon lisäksi perjantaisessa Espoo United -ottelussa.

Peli-Karhujen ja Peliittojen taistelua Mestis-pisteistä seurasi 681 katsojaa.