Ilves veivasi KalPan kumoon rankeilla

KalPan ja Ilveksen välinen jääkiekon Liigan ottelu Kuopion Data Group Areenalla päättyi voittomaalikilpailuihin lukuihin 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1).

Kotijoukkueen maalivahti Denis Godla pysäytti 26 laukausta. Vastapäädyssä Ilveksen Hannu Toivoselle kertyi 32 torjuntaa.

Laukaukset kirjattiin KalPalle luvuin 56–39.

Peliä seurasi paikan päällä 2 939 katsojaa.

KalPa oli voittanut neljä edellistä otteluaan. Ilves hävisi edellisessä pelissään Pelicansille, mutta voitti sitä edellisellä kierroksella kärkijoukkue Tapparan. Kuopiolaisille vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut Ilves on ainoa joukkue, joka on tällä kaudella jättänyt KalPan pisteittä ja maaleitta kotihallissaan. Ilves voitti Kuopiossa 8. joulukuuta maalein 0–4. Kauden ensimmäinen yhteenotto Tampereella päättyi kuopiolaisten eduksi maalein 4–6.

Sarjassa toisena jatkavan KalPan tiivistahtinen viikko jatkuu torstaina TPS:n kohtaamisella Turussa ja lauantaina HIFK-pelillä Helsingissä.

KalPa ei aikaillut maalinteon käynnistämisessä illan kamppailussa. Joulun alla ensimmäiset A-maaottelunsa pelannut puolustaja Niko Mikkola nousi Alexander Ruutun syötön jälkeen kohti maalia ja laukoi napakasti ranteella kiekon maaliin. Sami Mutanen merkittiin 1–0-maalin toiseksi syöttäjäksi. Osuma syntyi ainoastaan minuutin ja viiden sekunnin pelaamisen jälkeen.

Mikkola oli lähellä onnistua maalinteossa toisen kerran kuudennella minuutilla, kun hän pääsi yrittämään Ilveksen maalivahdin Hannu Toivosen ohittamista lähietäisyydeltä. Tällä kerralla verkko ei heilunut.

Illan ensimmäinen ylivoimatilanne avautui KalPalle, kun Michael Keränen koukki itselleen kahden minuutin rangaistuksen.

KalPan ensimmäinen ylivoimaketju Tommi Jokinen – Matias Myttynen – Jesse Mankinen pelasi todella upeasti Ilveksen puolustuksen auki, mutta Mankisen laukaus läheltä livahti maalin yli.

KalPa hallitsi avauserää selvästi. Ilveksen ainoa avauserän kunnon maalipaikka avautui Niko Ahoniemelle, joka nappasi kiekon KalPan siniviivan tuntumassa Jesse Mankiselta ja karkasi läpiajoon. Isäntien maalivahti Denis Godla kuitenkin syöksyi maaliltaan ja sipaisi mailallaan kiekon Ahoniemen lavasta ennen kuin Ilveksen hyökkääjä ennätti laukoa.

Ilves aloitti toisen erän räväkästi ja Michael Keränen laukoi 1–1-tasoituksen, kun toista 20-minuuttista oli pelattu ainoastaan 36 sekuntia. Juho Liuksiala ja Teemu Aalto pohjustivat osuman.

Vajaa minuutti maalin jälkeen Ilveksen Henry Mäntylä sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä, mutta KalPan ylivoima ei toiminut lainkaan.

Heti jäähyn jälkeen avausmaalin tehnyt Niko Mikkola liukui jälleen tekopaikkaan, mutta Hannu Toivonen torjui kuopiolaisjoukkueen puolustajan laukauksen.

Ilveksen avautui huipputilanne toisen erän kuudennella minuutilla, kun Juho Liuksiala katkaisi Arttu Ilomäen syöttöyrityksen. Liuksiala löysi takatolpalta Keräsen, joka ei kuitenkaan tällä kerralla onnistunut ohittamaan Denis Godlaa.

Ilveksen Teemu Aalto kamppasi KalPan Matias Myttysen ja joutui jäähylle ajassa 28.19. Isännille oli jälleen vaikeuksia ylivoimapelin käynnistämisen ja jäähyn vaarallisin paikka nähtiinkin kuopiolaispäädyssä, kun Markku Flinck ja Aleksi Mustonen karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Flinck laukoi läheltä, mutta Godla torjui komeasti.

Ilveksen Mustonen pääsi pian isäntien jäähyn päättymisen jälkeen nokikkain Godlan kanssa, joka torjui jälleen upeasti.

KalPan ainoa kovan luokan maalipaikka toisessa erässä avautui toiseksi viimeisellä minuutilla, kun keltapaidat karkasivat 3–1-ylivoimahyökkäykseen. Tilanne päättyi Matias Myttysen laukaukseen, jonka Hannu Toivonen torjui.

Heti perään Ilveksellä oli vaarallinen tilanne, joka päättyi Godlan upeaan torjuntaan.

Toinen erä KalPalta oli vaatimaton ja ilman Godlan vahvaa panosta vieraat olisivat karanneet johtoon.

KalPa aloitti kolmannen erän aktiivisesti ja heti ensimmäisellä minuutilla Alexander Ruuttu ja Sami Mutanen pääsivät kokeilemaan Toivosen ohittamista hyvistä paikoista.

Erän toisella minuutilla Matias Myttynen laukoi kovaa läheltä, mutta Toivonen ennätti kiekon eteen. Ruuttu oli jälleen maalipaikassa erän kolmannella minuutilla, mutta Toivonen torjui nuoren hyökkääjän peräkkäiset yritykset. Heti perään Toivonen torjui vaivoin Jesse Mankisen yläkulmaa kohti suuntautuneen laukauksen.

KalPan illan ensimmäinen jäähy kirjattiin ajassa 46.25, kun Jyri Junnila sai hyökkäysalueen koukkaamisestaan kahden minuutin rangaistuksen.

Ilves on ollut Liigan paras joukkue vieraspelien ylivoimatilanteissa. Kesken Ilveksen pyörityksen KalPan Alexander Ruuttu karkasi läpiajoon alivoimalla, mutta harhautukset eivät purreet maalivahti Toivoseen.

Ilves ei onnistunut ylivoimalla, mutta heti jäähyn jälkeen Markus Jokinen ampui Godlan vartioiman maalin yläputkeen.

KalPa joutui uudelleen alivoimalle, kun Tommi Jokinen sai kaksiminuuttisen kiekottoman pelaajan estämisestä ajassa 51.38.

Alivoiman ensimmäisellä minuutilla Sami Mutanen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Toivonen oli jälleen kiekon edessä.

Ylivoiman loppupuolella Ilveksen Olli Vainio ampui suoraan syötöstä ja Godla esitti jälleen hienon torjunnan.

Pian Ilvekselle avautui seuraava huippupaikka, mutta nokikkain Godlan kanssa päässyt Markus Jokinen jäi tilanteessa toiseksi.

KalPa pääsi ylivoimalle ajassa 55.42, kun Ilveksen Olli Vainio koukkasi itselleen kahden minuutin rangaistuksen.

Vajaat kaksi minuuttia ennen päätöstä KalPa järjesti kunnon ilotulituksen Ilveksen päädyssä, mutta Toivonen selvisi kolmen kudin pommituksesta.

Heti jatkoajan alussa Aleksi Mustonen karkasi läpi, mutta Denis Godla torjui viimeistely-yrityksen. Jatkoajan neljännellä minuutilla Arto Laatikainen laukoi hyvästä paikasta, mutta Godla torjui jälleen.

Jatkoajalla ei nähty maaleja, joten ratkaisu jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta, jonka Ilves käänsi edukseen.

Ilveksen Otto Koivula ja Jerry D'Amigo veivasivat maaleillaan kaksi pistettä vieraille.

Kokoonpanot

KalPa:

Janne Keränen – Jaakko Rissanen – Arttu Ilomäki; Jussi Timonen–Otto Leskinen

Tommi Jokinen – Matias Myttynen – Jesse Mankinen; Niko Mikkola–Santeri Lukka

Sami Mutanen – Alexander Ruuttu – Jyri Junnila; Mikael Seppälä–Joonas Lyytinen

Topi Piipponen – Balazs Sebok – Mikko Nuutinen

13. hyökkääjä Miikka Pitkänen

Maalivahti Denis Godla

Ilves:

Topias Haapanen – Tapio Laakso – Otto Koivula; Arto Laatikainen–Olli Vainio

Jerry D'Amigo – Michael Keränen – Juho Liuksiala; Jarkko Parikka–Teemu Aalto

Teemu Rautiainen – Aleksi Mustonen – Santeri Vuoti; Joonas Kunnas–Valtteri Ilomäki

Markus Jokinen – Markku Flinck – Niko Ahoniemi

7. puolustaja Henry Mäntylä

Maalivahti Hannu Toivonen

 

Katso pelaajahaastattelut täältä ja täältä.

KooKoo yllätti kiekkoliigassa Tapparan