KalPa jäädyttää Kimmo Timosen pelinumeron: "Kimen merkitys KalPalle ja kuopiolaiselle jääkiekolle on ollut niin suuri"

Pelaajauransa kesällä Stanley cup -juhliin päättäneen Kimmo Timosen kasvattajaseura KalPa on päättänyt jäädyttää puolustajan pelinumeron ensi kaudella.

– Virallista päätöstä ajankohdasta, juhlan laajuudesta tai päivän sisällöstä ei ole tehty, kun Liigan peliohjelmaa ensi kaudeksi ei ole tiedossa, mutta tahtotila on jo pitkään ollut se, että tulevalla kaudella jäädytys tapahtuu, KalPan myynti- ja asiakkuusjohtaja Pasi Kuivalainen kertoo.

Kuivalainen korostaa, että suunnitelmat pelinumeron jäädytyksestä ovat olleet olemassa jo paljon aiemmin, kun mediassa nousi kohu siitä, ettei Timonen tullut kutsutuksi Linnan juhliin eikä hänen menestyksekästä uraansa huomioitu lainkaan Suomen urheilugaalassa.

Stanley cup -voiton lisäksi neljä olympiamitalia ja kolme MM-hopeaa urallaan saavuttanut Timonen debytoi KalPan edustusjoukkueessa 16-vuotiaana. Liigaa hän pelasi KalPassa kolmen kauden aikana 84 ottelua. Lisäksi hän oli nostamassa KalPaa pääsarjaan NHL:n työsulkukaudella 2004–2005.

– Kimen merkitys KalPalle ja kuopiolaiselle jääkiekolle on ollut niin suuri, että hänen uraansa halutaan kunnioittaa, Kuivalainen painottaa.

Timonen on yksi KalPa Hockey Oy:n pääomistajista. Sami Kapanen, Timonen ja Kuivalainen lähtivät KalPan omistajiksi kesällä 2002 ja heidän panostuksensa ansiosta KalPa aloitti uuden nousunsa rakentamisen.

Urheilugaalan pääsihteeri selventää tapaus Kimmo Timosta: "Kyse ei ole unohduksesta"

"En ole missään nimessä ollut itselleni palkintoa pyytämässä"

"Virallinen taho unohti Timosen, mutta urheilukansa ei"

He päättivät, ettei Kimmo Timonen ollut palkittavien joukossa

Minua ja uraani arvostetaan enemmän Pohjois-Amerikassa kuin Suomessa