Marjamäki ei halua sekoittaa pakkaa – "Vastassa on joku ja sitten vaan pelataan"

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki asteli rentona ja taktiikkataulun tussi kädessään median eteen perjantaina Kölnissä. Marjamäki sanoi, että lauantaina MM-välierässä vastaan luisteleva Ruotsi on taktisesti erityylinen vastustaja kuin puolivälierissä kaatunut Yhdysvallat, mutta painotti, ettei Suomen kannata muuttaa pelisuunnitelmaansa liiaksi.

– Ruotsi pelaa erilaista hyökkäyspeliä kuin USA. Ruotsin peli kulkee aika paljon puolustajien kautta, heidän pakkinsa rytmittävät paljon sitä pelaamista. Siihen täytyy osata taktisesti vastata.

– Toisaalta haluttaisiin päästä siihen tilaan, että vastaan tulee vain joku joukkue, jolla on joku nimi, ja sitten vain pelataan. Tietysti vastustajan tyyli tarvitsee ottaa huomioon, muttei kannata hirveästi omaa pakkaa lähteä sekoittamaan, Marjamäki järkeili.

Hän kuvaili Tre Kronorin nimekästä joukkuetta laatunipuksi.

– Heillä taitaa olla tällä hetkellä kokoonpanossa yksi pelaaja, joka ei pelaa NHL:ssä. Ok-suoritus ei riitä meille voittoon.

Perjantaina Leijonilla oli ohjelmassa vapaaehtoinen harjoitus. Marjamäen mielestä on tärkeää, että joukkue ottaa välipäivinä rennosti.

– Kaikki tekevät mitä tekevät. Ollaan ammattilaisia, ketään ei tarvitse kantaa täällä. Se oli yksi kriteeri pelaajavalinnassa, että yhtäkään täällä olevaa pelaajaa ei tarvitse kantaa ja holhota, Marjamäki selvitti.