Päävammoihin erikoistunut lääkäri: Laineen tilassa hyvä merkki

Winnipegin yliopiston päävammoihin erikoistunut lääkäri Glen Bergeron näkee viime sunnuntaina loukkaantuneen Winnipeg Jetsin suomalaistähden Patrik Laineen tilassa hyviä merkkejä, vaikka nuoren hyökkääjän toipumisaikataulusta ei vielä olekaan tarkempaa tietoa.

Laine nähtiin jo alkuviikosta jäähallilla, vaikka hän ei jäälle mennytkään. Bergeron pitää hyvänä sitä, että 18-vuotias laitahyökkääjä on päässyt nopeasti liikkeelle.

- Hänen aivotärähdyksensä saattaa olla paljon lievempi mitä se olisi voinut olla, Bergeron sanoo Winnipeg Sunin nettisivuilla.

Laine sai aivotärähdyksen viime viikonloppuna, kun Buffalon Jake McCabe taklasi häntä. Taklaus oli kova, mutta sääntöjen mukainen.

Lukemattomien urheilijoiden päävammoja hoitaneessa Bergeronissa taklaus ei herättänyt ihastusta.

- Näen aivot pääkallon sisällä ja tiedän, mitä siellä taklauksen hetkellä tapahtuu. Se on pelottavaa.

Urheilufaniksi tunnustautuvan Bergeronin mielestä taklaukset kuuluvat peliin. Hän kuitenkin painottaa taklaajan vastuuta.

Bergeron pohtii, että jos tilanne voitaisiin pysäyttää ennen Laineen loukkaantumiseen johtanutta taklausta ja McCabelta kysyttäisiin, haluaako hän aiheuttaa toiselle pelaajalle aivovamman, vastaus olisi ei.

- Hän olisi keksinyt kiekon riistämiseksi muitakin keinoja.

Patrik Laine valittiin NHL:n tähdistöotteluun

Toipilas Laine hymyili ja vitsaili – toipumisaika avoinna

HS: Neurokirurgian dosentti optimistinen Patrik Laineen tilasta

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Twitterissä: Laineella aivotärähdys

Laineen jyrääjän kasvot kamalassa kunnossa

Valmentaja Patrik Laineen jyräyksestä: "Ei ongelmaa"