Poliisi: Omat alkoholijuomat eivät sallittuja toritapahtumassa

Kuopiossa lauantaina järjestettävästä jääkiekon toritapahtumassa vastaavat tapahtuman järjestäjät, jotka tuovat paikalle ison screenin lisäksi myös muuta ohjelmaa sekä järjestyksenvalvonnan.

Poliisin mukaan kyse on yleisötapahtumasta, jossa alkoholin nauttiminen on sallittua vain anniskelualueilla.

Kuopion torille ei rakenneta erikseen uusia anniskelualueita, vaan siihen tarkoitukseen käytössä ovat läheiset kioskit ja ravintolat terasseineen.

- Yleisötapahtuma on suunnattu myös lapsiperheille, jotka myöskin pääsevät nyt kokemaan tällaista yhteisöllisyyttä. Toivon aikuisten ottavan tämän huomioon omassa käyttäytymisessään - ja jos he suunnittelevat lauantai-llaksi alkoholin nauttimista, suunnata voi vaikka ravintoloiden kisakatsomoihin, rikoskomisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista sanoo.

- Yleensä kaupunkialueella saa nauttia alkoholijuomia piknikhenkisesti, mutta poliisi puuttuu häiritsevään käyttäytymiseen. Yleisötapahtuman alueella omia juomia ei saa juoda lainkaan, Joutjärvi kertoo yleisistä linjauksista.

Joutjärven mukaan toritapahtuman järjestelyt hoidetaan kaikkiaan samantyyppisesti kuin Kimmo Timoselle järjestetyssä kansanjuhlassa aiemmin. Se sujui kaikkiaan hyvin. Osa juhlaväestä kuitenkin roskasi poislähtiessään runsaasti rännikatuja ja etenkin virtsaajia oli rännikaduilla todella paljon.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, miten tapahtumajärjestäjät ovat varanneet nyt vessoja tai roskiksia paikalle.

Poliisi odottaa lauantaista kaikkiaan mukavaa tapahtumapäivää.

- Poliisi on varautunut valvomaan tapahtumaa ja katsomaan, että tapahtuman järjestäjät huolehtivat velvollisuuksistaan.

Toritapahtuma alkaa lauantaina ennen peliä ja kestää koko illan pelin loppuun.

Innokkaimmat rikkoivat lipputankoja - KalPan lippuja kähvelletty pitkin Kuopiota

Kuopiossa odotetaan innolla jääkiekkofinaalia: 1600 makkaraa varattuna