Tämä mies on KalPan uusi päävalmentaja

KalPan päävalmentaja vaihtuu vain 15 päivää ennen SM-liigakauden alkua. Tuomas Tuokkola on siirretty syrjään ja hänen paikkansa ottaa Tuokkolan kakkosvalmentajana toiminut Jari Laukkanen.

Tuokkola soitti Laukkaselle tiistaina kello 10 ja kertoi saaneensa potkut.

Puolta tuntia myöhemmin KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen soitti Laukkaselle ja tarjosi tehtävää hänelle. Iltapäivällä Laukkanen sopi ottavansa päävalmentajan tehtävät.

Laukkanen kertoo, että Tuokkola tuki hänen valintaansa päävalmentajaksi, eikä odottanut entiseltä apuvalmentajaltaan solidaarisuuseroa.

- Itselläni oli äärimmäisen tärkeä ja positiivinen viesti, kun juttelin Tuomas Tuokkolan kanssa ja hän kehotti ottamaan tämän työn vastaan. Kun päävalmentajan pestiä tarjottiin minulle seurajohdon suunnasta, oli minulla hyvä ja helpottunut mieli, Laukkanen kommentoi pestiään.

Laukkasen 1. syyskuuta alkava päävalmentajasopimus kestää kauden loppuun ja siinä on kahden vuoden optio.

Tavoitteena mitali

Tuokkola toimi KalPan päävalmentajana vain yhden kauden. Hänen alaisuudessaan joukkue voitti runkosarjan, mutta tippui nopeasti pudotuspeleistä. Tällä kaudella KalPa on hävinnyt kaikki European Trophy -ottelunsa.

Laukkanen luotsaa joukkuetta ensimmäisen jo huomenna, kun KalPa kohtaa ET-ottelussa Jyväskylässä Jypin.

Laukkasen mukaan päävalmentajapesti ei tullut hänelle liian nopeasti. Hän muistuttaa, että on toiminut muun muassa myös Hannu Aravirran apuvalmentajana.

Tuore päävalmentaja painottaa, että KalPa pitää kiinni viime vuosien pelitavasta eikä aio tinkiä joukkueen kovista tavoitteista.

- Toki jokainen päävalmentaja tuo peliin aina omat vivahteensa, mutta KalPan tuttua pelitapaa tullaan jatkamaan ja luonnollisesti myös kehittämään.

- Menestystä tässä halutaan ja haetaan, ja se päämäärä on itsellänikin, että kevääseen mennessä meistä tulee voittava joukkue.

Laukkanen ilmoittaa selkeästi, että mitali on joukkueen tavoite.

KalPa kartoittaa muuta valmennusryhmää. Kimmo Kapasen mukaan KalPa ei ole ollut yhteydessä joukkueeseen siirtyneen Artturi Lehkosen isää, myöskin Kuopioon muuttaneeseen Ismo Lehkoseen.

Miksi KalPa erotti Tuokkolan?

Tuokkolan potkut yllättivät KalPan liigajoukkueen