Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2010 17:14

Pekka Virta: Jäähy oli surkea vääryys

Tappara voitti KalPan 4-2 ja tasoitti voitot

Tampereen Tappara kukisti Kuopion KalPan maalein 4-2 (0-1, 1-1, 3-0) otteluparin toisessa puolivälieräottelussa.

Tampereen peli eteni pitkään vierasjoukkue KalPan komennossa, mutta isännät pelasivat vahvan kolmannen erän. Tappara voitti viimeisen 20-minuuttisen peräti 3-0.

Tappara tasoitti ottelun kahden miehen ylivoimalla, kun oli pelattu 44.57. Maalin teki Jonas Enlund Jori Lehterän ja Niclas Luceniuksen syötöistä.

Kyseenalaisia jäähyjä

KalPan molemmat kahden miehen alivoimaan johtaneet jäähyt olivat enemmän kuin kyseenalaisia.

- Varsinkin jälkimmäinen, se Pasi Hirvosen saama kakkonen maalin tahallisesta siirtämisestä. Pasi astui siinä Jori Lehterän mailan päälle, kaatui ja ajautui päin maalia, KalPan päävalmentaja Pekka Virta harmitteli.

- Se oli niin surkea vääryys. Rantala (tuomari Aleksi) sanoi, ettei hän nähnyt sitä, Virta sanoi Ylen haastattelussa.

- Sanotaan, että ei saisi rutista ja arvostella. Mutta niin kuin sanottu, katsokaa ne nauhat. Tässä on porukan kanssa vedetty toukokusta asti yhdessä ja jokunen miljoona on tuhlattu. Kyllä se kiistatta pikkuisen ottaa pannuun, kun kaksi maalia tulee tuollaisen tilanteen takia, Virta jatkoi.

Pieniä muutoksia KalPan kokoonpanossa

Isännät siirtyivät ensimmäisen kerran johtoon miesylivoimalla ajassa 46.08, kun Juha Leimun laukaus livahti KalPa-veskari Ari Ahosen taakse.

Kahden maalin johtoon Tapparan tulitti Enlund ajassa 56.02. Syöttäjinä kunnostautuivat Lehterä ja Lucenius.

KalPa johti vielä kahden erän jälkeen, kun Teemu Hartikainen siirsi kuopiolaiset 1-2-johtoon ajassa 37.39. Hartikaisen maaliin saivat syöttöpisteen Tuomas Kiiskinen ja Joonas Riekkinen.

KalPa menetti avauserässä hankkimansa johdon heti toisen 20-minuuttisen alussa. Isäntien Ville Nieminen niittasi Lehterän ja Harri Ilvosen pohjustuksesta ylivoimalla 1-1-tasoituksen ajassa 20.51.

Ottelun avausmaalin laukoi ensimmäisessä erässä Sami Kapanen. Kuopiolaisten kipparin maali syntyi illan ensimmäisen ylivoimapelin aikana ajassa 13.39. Syöttöpisteen saivat Adam Andersson ja Tommi Miettinen.

KalPan päävalmentaja Pekka Virta oli tehnyt pientä säätöä joukkueen kokoonpanoon voitokkaan maanantaisen ottelun jälkeen.

KalPan kokoonpanossa olivat mukana maanantaina lepovuorossa olleista pelaajista puolustaja Pasi Hirvonen ja hyökkääjä Iiro Pakarinen. Heille tekivät tilaa puolustaja Timo Seppänen ja hyökkääjä Jaakko Rissanen.

Puolivälieräsarja on nyt tasan 1-1. Välieriin etenee neljällä voitolla. Seuraava peli on perjantaina Kuopiossa.

Saarinen kehui tunnetta

Tapparan valmentaja Mikko Saarinen kiitteli koko joukkuettaan, mutta kehaisi erikseen ykkösvitjaa. Ykkösnyrkin keskushyökkääjä Lehterä keräsi pisteet 0+3 ja Enlund laukoi kaksi maalia. Toinen laituri Lucenius syötti kaksi maalia.

- Oli upea juttu, että ykkösvitja sai tehoja lisää verrattuna Kuopion matsiin, mutta täytyy muistaa, että meillä pelaa kolme muutakin kentällistä, Saarinen tuumi.

Saarisen mielestä tiukka kamppailu ratkesi Tapparan vahvempaan tunteeseen.

Kahden maalin mies Enlund kehui joukkueen liikettä.

- Luistelimme nyt paljon ärhäkämmin kuin avausottelussa Kuopiossa. Itse asiassa pelasimme kaikin puolin paremmin kuin ensimmäisessä väännössä, Enlund summasi.

Wesa Koistinen, Jerri Koskinen, STT

Tilaa savonsanomat.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Savon Sanomat Facebookissa Savon Sanomat Twitterissä