Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 29.03.2010 18:48

Pekka Virta: Ei vielä parasta

Vahva KalPa keikutti Tapparan kumoon

Jääkiekkohurmos on yltymässä vuoden takaisiin mittoihin Kuopiossa, kun KalPa otti maanantaina Kuopiossa ensimmäisen pudotuspelivoiton jääkiekon SM-liigaottelussa Tapparaa vastaan. Ottelu päättyi isäntien hyväksi lukuihin 4-1 (2-0,1-1,1-0).

KalPan valmentaja Pekka Virta oli tyytyväinen tärkeästä avausvoitosta, mutta näki joukkueensa esityksessä myös petrattavaa.

- Oli totta kai henkisesti iso asia ottaa ottelusarjan avausvoitto kotona. Olisimme voineet taittaa pelin jo ensimmäisessä erässä, mutta nyt Tappara sai vähän turhaan siimaa ja tuli toisessa erässä vielä mukaan peliin.

- Vähän hermostunuttahan se kaiken kaikkiaan vielä oli, mutta se on aivan ymmärrettävää, kun puolella porukasta on kuitenkin aika vähän kokemusta näistä peleistä.

Kuopiolaisten käskyttäjä muistutti, että keskiviikkona Tampereella on vastassa ärsytetty kotijoukkue.

- Nyt aloitetaan huolellinen valmistautuminen siihen peliin. Emme päässeet helpolla tänäänkään, eikä homma muutu yhtään vaivattomammaksi jatkossakaan.

Tehokas aloitus

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin, kun Tommi Miettinen voitti aloituskiekon. Miettinen syötti Timo Seppäselle, joka pisti kiekon heti verkkoon. Maali syntyi ajassa 3.54.

KalPan toinen maali syntyi kahden miehen ylivoimatilanteessa. Kalle Kerman iski osuman Adam Anderssonin ja Tuomas Kiiskisen rakentamasta syöttöketjusta 9 minuutin kohdalla.

Tappara pääsi tasoittamaan maalieroa toisen erän alkupuolella, kun KalPan puolustaja Mika Strömberg antoi maalin takaa harhasyötön, jonka Kim Strömberg nappasi ja upotti Ari Ahosen selän taakse.

Teemu Hartikainen harppasi kuitenkin isäntien kerran saavuttaman etumatkan entiselleen ajassa 35.06. Hartikainen punnersi maalin takaa väkisin haastamaan Harri Säteriä ja nosti kylmän viileästi kerran torjutun paluukiekon verkkoon. Syöttöpiste merkittiin Joonas Riekkiselle.

Kiiskinen sipaisi 4-1 maalin

KalPa oli kolmannessa erässä todella kovassa vauhdissa. Kuitenkin vain Kiiskinen nousi maalintekovuoroon. Tommi Jokinen karvasi kiekon itselleen ja tuuppasi sen Kiiskiselle, joka harhautti maalilla tyylikäästi tapparavahdin.

Tapparan laitahyökkääjä Jyri Junnila oli pettynyt mies. Hän myönsi, ettei Tappara kyennyt vastaamaan KalPan liikkeeseen.

- Pelasimme kaksi huonoa erää. Toinen erä oli meiltä hyvä, mutta se ei riitä, Junnila aprikoi.

Vierailijat joutuivat pelaamaan ottelun osittain viidellä puolustajalla, sillä Atte Pentikäinen loukkasi polvensa ensimmäisen erän puolessa välissä eikä ollut enää maanantaina pelikunnossa.

Ottelua seurasi reilut 4 200 katsojaa.

Jouni Huttunen, Wesa Koistinen, Merja Raatikainen

Tilaa savonsanomat.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Savon Sanomat Facebookissa Savon Sanomat Twitterissä