Joukkueiden siirtokorvaukset on tutkittu – kaksi joukkuetta omalla tasollaan törsäämisessä

Kaksi joukkuetta on aivan omilla lukemillaan, kun lasketaan yhteen joukkueen kasaamiseen käytetyt siirtokorvaukset.

Sveitsiläisen jalkapalloon keskittyneen tutkimuslaitoksen CIES Football Observatoryn mukaan Manchester City on laittanut käyttänyt tämän hetkisen joukkueensa rakentamiseen 853 miljoonaa euroa. Syyskuun 2016 jälkeen rahaa on palanut 242 miljoonaa euroa.

Ranskalaisjätti Paris Saint-Germain on investoinut pelaajistoonsa viime syksyn jälkeen 395 miljoonaa euroa, joka nostaa sen miehistön kokonaisarvon 850 miljoonaan euroon ja listauksen kakkoseksi.

Kolmanneksi arvokkain, 784 miljoonaa euroa, on Manchester Unitedilla, joka on tehnyt viimeisen vuoden aikana hankintoja kahta kärkijoukkuetta selkeästi maltillisemmin. Manchester punapaidoilla on mennyt vuoden aikana siirtokorvauksiin vain 66 miljoonaa euroa.

Kymmenen hinnakkaimman joukkueen joukossa on yhteensä kuusi joukkuetta Englannin Valioliigasta. Chelsean, Liverpoolin, Arsenalin ja Tottenhamin lisäksi kympin sakkiin nousevat myös FC Barcelona, Real Madrid ja Juventus. Sadan joukkueen listalle mahtuu joukkueita vain Englannin, Ranskan, Espanjan, Italian, ja Saksan pääsarjoista.

Hintavin liiga on Valioliiga, johon pelaajia on ostettu yhteensä 5,7 miljardilla eurolla.

Katso CIES Football Observatoryn listaus kokonaan tästä.