Maajoukkueen vanhin debytantti valmentajaksi Neloseen

Suomen jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen iäkkäin tulokas Tero Taipale siirtyy päävalmentajaksi Kuopion Eloon, joka pelaa Nelosessa.

Pitkän pelaajauran tehnyt Taipale esiintyi ainoan kerran Suomen maajoukkueessa 33-vuotiaana Japania vastaan vuonna 2006.

Nyt 43-vuotias Taipale rakentaa uraa valmentajana. Hän on ollut viime vuosina Kuopion Palloseuran Veikkausliigan joukkueessa kakkosvalmentajana sekä myös joukkueenjohtajana ja markkinointimiehenä.

Päävalmentajapesti on Taipaleelle uran ensimmäinen.

– Pannaan pallo keskelle ja aletaan pelloomaan. Sitähän tässä on luvassa, Taipale naurahtaa.

Kokeneen jalkapallomiehen mielestä nyt oli sopiva hetki vaihtaa neljän työn tekijästä hieman perheystävällisempään malliin.

– Jatkan KuPSissa markkinointipäällikkönä. Elossa Nelosen valmentajana ei tarvitse käyttää niin paljon aikaa kuin vaikkapa KuPSin kakkosena. Sinälläänkin hyppy tuli sopivaan saumaan, että KuPSin uusi päävalmentaja Jani Honkavaara voi tuoda mukanaan omat miehensä, Taipale selvittää.

Taipale on valmentajana paria rästityötä vaille Uefa A -lisenssin mies.

– Ammattivalmentajatutkinto on edellytys valmentamiselle korkeammille tasoille.

Taipale aikoo myös pelata Elossa.

– Nelosessa ehdin olla hyvin mukana ja pystyn myös käymään kentällä pelaajavalmentajan roolissa, kun edestakaiset vaihdot ovat mahdollisia. Kolmosessa se ei esimerkiksi onnistuisi, Taipale tuumii.

Kuopion Elo on perinteikäs seura, joka perustettiin vuonna 1919. Seura on pelannut jalkapallossa pääsarjassa kausilla 1969–70 ja 1982. Vuosi 1982 olio historiallinen Kuopiossa, kun Elon lisäksi pääsarjassa pelasivat myös Kuopion Palloseura ja Kuopion Pallotoverit.

Elo ei ollut mukana edustusjalkapalloilun sarjatoiminnassa vuosina 1991–2011, kunnes nykyinen seuran monitoimimies Petteri Hämäläinen herätteli punapaitojen ryhmän jälleen henkiin. Paluuottelussa keväällä 2012 kentällä nähtiin Elon legendat Olavi Rissanen, Jorma Vainikainen ja Antti Pirskanen.