Vasta 21-vuotias Warholm nappasi pitkien aitojen kullan Norjaan

Vasta 21-vuotias Karsten Warholm näytti myöhään keskiviikkoiltana Lontoon MM-kisoissa, että norjalaiset viihtyvät sateessa.

Maailmantilaston kuutosen 400 metrin aitojen finaaliin lähtenyt Warholm juoksi vain kymmenyksen päähän aiemmin tänä vuonna tekemästään Norjan ennätyksestä ja otti ajalla 48,35 maailmanmestaruuden ennen Turkin kuubalaissyntyistä Yasmani Copelloa ja USAn Kerron Clementiä.

Naisten 400 metrin sileällä nähtiin huimakamppailu mitaleista. Bahaman Shaunae Miller-Uibo näytti menevän MM-kultaan, mutta hänen takareitensä kramppasi reilut kymmenen metriä ennen maalia ja kolme naista tuli ohi.

Mestariksi nousi USAn Phyllis Francis ennen Bahrainin 18-vuotiasta nigerialaissyntyistä Salwa Eid Naseria ja kokenutta USAn Allyson Felixiä.

Pronssi nosti Felixin MM-historian menestyneimmäksi naisurheilijaksi. Myös Jamaikan Merlene Otteyllä on 14 Mitalia (3+4+7), mutta Felixin saldo on 9 kultaa, 3 hopeaa ja 2 pronssia.

Molempien naisten edellä mitalitilastossa on Jamaikan Usain Bolt, jonka 14 mitalista 11 on kultaa, kaksi hopeaa ja yksi Lontoon sataselta hankittu pronssi.