La La Land -musikaali kahmi Golden Globe -palkintoja - katso kuvat gaalasta

La La Land -musikaali kahmi useita Golden Globe -palkintoja maanantain vastaisena yönä järjestetyssä jakoseremoniassa. Ryan Goslingin ja Emma Stonen tähdittämä elokuva voitti muun muassa parhaan musikaali- tai komediaelokuvan palkinnon. Lisäksi elokuvan molemmat päätähdet nousivat lavalle noutamaan palkinnot samaisen kategorian parhaasta nais- ja miespääosasta.

Parhaan draamaelokuvan Golden Globe -palkinnon voitti puolestaan Barry Jenkinsin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Moonlight. Draamakategorian parhaiden pääosien Kultaiset maapallot veivät Isabelle Huppert roolistaan elokuvassa Elle ja Casey Affleck suorituksestaan elokuvassa Manchester By The Sea.

Kaikkiaan La La Land sai ennätykselliset seitsemän Golden Globea. Aiempi ennätys oli 1970-luvun menestyselokuvien Yksi lensi yli käenpesän ja Keskiyön pikajuna hallussa. Ne voittivat aikoinaan kuusi Golden Globea.

Kultaisia maapalloja kahmineelle La La Landille povattiin hyvää menestystä myös helmikuisessa Oscar-palkintojen jaossa. 

Los Angelesissa järjestetyn palkintogaalan alkajaisiksi nähtiin La La Landin parodia, jossa oli mukana muun muassa gaalaa tänä vuonna juontanut Jimmy Fallon.

 

Streep moitti Trumpia

 

Lavalle gaalan aikana nousi myös muun muassa pitkän linjan näyttelijä Meryl Streep, joka vastaanotti Cecil B. DeMille -elämäntyöpalkinnon. Kahdeksan Golden Globe -palkintoa voittaneen Streepin oli vaikea saada tunteensa kuriin noustessaan lavalle. Puheessaan Streep moitti Yhdysvaltain tulevaa presidenttiä Donald Trumpia.

– Hollywood kuhisee ulkopuolisia ja ulkomaalaisia. Jos potkit heidät kaikki ulos, ei ole enää mitään muuta katsottavaa kuin jalkapalloa ja sekalaisia kamppailulajeja, jotka eivät ole taidetta, Streep sanoi.

Golden Globe -gaalassa muistettiin myös viime kuussa kuolleita Debbie Reynoldsia ja hänen tytärtään Carrie Fisheriä. Gaalassa nähtiin videokooste heidän esiintymisistään muun muassa Laulavat sadepisarat -musikaalissa ja Tähtien sota -elokuvissa.

Uusimmat

Viihde

Aiheuttaako alumiini Alzheimeria? Veikko vastaa

23.10.2017 Sutkaus

22.10.2017 Sutkaus

Laulaja Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet tähdet -ohjelmassa

Kuopion Kirjastokatu vuonna 1969

21.10.2017 Sutkaus

20.10.2017 Sutkaus

Mustavesivaraani lisääntyi neitseellisesti Helsingin Tropicariossa

19.10.2017 Sutkaus

18.10.2017 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.